Sakarya’da yangıncı adayları mütehammil eğitimden geçiriliyor

Üniversitelerde Sivil Defans ve İtfaiyecilik ile Müstacel Nitelik ve Kıran Yönetimi bölümünde okuyan öğrenciler, stajlarını Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda yapıyor.

Yıl içerisinde okudukları üniversitelerden mevrut 60 mektepli Sakarya’birlikte anne itfaiyecilik eğitimi alıyor, ustalık ve dayanıklılık testlerine tabi tutuluyor.

Öğrencilere, yangın yapısı ve gelişimi, nazari ve pratik gidiş geliş kazalarına engelleme, iplerle muvasala ve istirdat eğitimi veriliyor.

Eğitimlerde öğrenciler, kıran, hararet, koşun, ciddilik taşıma, hortum silkeleme, yerde sürünme, yüksekten halatla cezir, halatla teskere indirme, tünelden geçme gibi zorlu parkurlarda ter döküyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem Majör, AA muhabirine, İtfaiye Ofis Başkanlığının Türkiye’nin mütenevvi üniversitelerinden mevrut öğrencilere terbiye verdiğini söyledi.

Öğrencilerin metin eğitimden geçtiğini tamlayan Şanlı, “Ülkemizin sivil savunmaya, itfaiyeye ve afetle ilgili eğitim bilimi almaya ve uzmanlaşmaya ihtiyacı var, bu ihtiyaçlar birlikte değme geçen devir artmaktadır. Şehremaneti namına bu kabilinden eğitimlere katkı seçmek için çalışmalarımıza çabukluk kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

İtfaiye Eğitim Amiri Mehmet Enes Sezen de 60 öğrenciye 5 ahit asıl itfaiye eğitimi verdiklerini, 1 dönüş bile ehliyet ve dayanıklılık testine bağımlı tuttuklarını dile getirerek, “Bu itfaiye er eğitimi içeriği yangına müdahale, trafik kazalarına müdahale, iplerle erişim ve istirdat şeklinde tamamlanıyor, sonuç günde birlikte öğrencileri ehliyet ve metanet testine tabi tutuyoruz. Geleceğin itfaiyecilerini elimizden geldiği kadar burada yetiştirmeye mücahede gösteriyoruz. İnşallah bu arkadaşlarımız geleceğin itfaiyecileri olacaklardır ve ülkemize bakım edecekler.” diye konuştu.

Ege Üniversitesi öğrencisi Ardıl Aladağ dahi nazari eğitimin ardından kılgısal terbiye birlikte aldıklarını belirterek, “Çevirici yangınları kuşkusuz söndürülür eğitimini aldık, hortum atmasını ve bağlamasını öğrendik. Yangına kuşkusuz müdahale etmeli, bunların hepsini bizlere öğrettiler.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesinden Derya Gönal da yetişek alırken bire bir zamanda vakalara bile gittiklerini dile getirerek, “Eğitim alırken yangınlara, orman yangınlarına gittik. Bina yangınlarına ve trafik kazalarına gittik ve tecrübe sahibi olduk. Eğitimlerimiz esnasında uygulamalı namına bütün uygulamaları gördük ve yaptık. Bizler avrat itfaiyeciler namına fariza almak istiyoruz.” ifadesini kullandı.



Share: