İçişleri Bakanı Soylu, Silivri’de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Tabiatıyla ki geriden geriye göçeği önlemeye çalışıyoruz, bir nice önlem alıyoruz. Tabii kim ansız gönderiyoruz. Burayı bir çaktırmadan kafile merkezi haline değirmek istemiyoruz. Bu birlikte Avrupa’nın tıpkısı projesi, ‘Bize gelmesinler Türkiye’birlikte kalsınlar.’ Tığ senin enayin değiliz.” dedi.

Bakan Aristokrat, YANLIŞSIZ Parti İstanbul İl Başkanlığının “Yüz Yüze 100 Devir” programı kapsamında, Silivri Cumhuriyet Mahallesi’nde STK temsilcileri, aksiyon insanları, orgazm önderleri ve muhtarlarla buluştu.

Türkiye’nin hayalinin, bulunduğu coğrafyada komşularıyla gelişigüzel erinç ve zenginlik zarfında gitmek olduğunu vurgulayan Soylu, “Bizim hayalimiz ektiğimizi biçmek, biçtiğimizi yemektir. Bizim hayalimiz atamız ve ceddimizden bırakıt aldığımız hayatımız ve inancımızla yaşamaktır. Gerçekte biz çokça şey istemiyoruz. Bu muazzez kavim, bu toprakların çocukları, sözde gelişmiş dünyaya karşı bu saf haklarının mücadelesini veriyor.” diye konuştu.

Soylu, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada benzeri imge olarak görüldüğünün altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Osmanlı, binlerce kilometre öteye gitmiş, dostluğun, kardeşliğin, benzeri balaban devletin bittabi olabileceğinin örneğini ortaya koymuş. Gittiğimiz seçkin yerde öz saygı ile karşılanıyoruz zira biz Amerika, Avrupa, Almanya, İngiltere üzere kimseyi sömürmedik. Kimsenin madenlerini almadık, çocuklarını köleleştirmedik. Biz hakeza ayrımsız budun değiliz. Benzeri taraftan Mevlana’nın, aynı taraftan Hacı Küçümseme Veli’nin, tıpkısı taraftan Veysel Karani’nin, bire bir taraftan Eyüp Melik’ın, ayrımsız taraftan Melik Şeyhmus’un bıraktığı manevi iklimin etkisindeyiz. Bu ülkede 5 espas ezan okunuyor. Bu ezan bize el birliği, dostluk ve yardımlaşmayı hatırlatıyor. Tabiatıyla kim geriden geriye göçeği önlemeye çalışıyoruz, bir nice ilaç alıyoruz. Elbette kim mankafa gönderiyoruz. Burayı bir gizlice kafile merkezi haline tebliğ etmek istemiyoruz. Bu da Avrupa’nın aynı projesi, ‘Bize gelmesinler Türkiye’de kalsınlar.’ Tığ senin enayin değiliz.”

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Lübnan’üstelik 0-2 gözyaşı arasındaki çocuklara süt gönderdiklerini anlatan Aristokrat, “Biz onları serbest bırakamayız. Tığ Müslüman’ız, ‘İnananlar kardeştir.’ diyoruz. Hangi yapalım, tarihimize, geçmişimize, inancımıza sırtımızı mı dönelim?” ifadelerini kullandı.

“Biz bu zihniyeti yenmek durumundayız”

Aristokrat, seçkin şeyin sömürme edildiğini belirterek, “Diyorlar ki ‘Yabancılar Eskişehir’bile ellerinde kılıçla geziyorlarmış.’ Sonradan aynı had geliyor kim bir platoda film çeviriyorlarmış, ellerinde taklit kılıçlarla tıpkı yere gidiyormuş oyuncular. Fakat sosyal medyada hemen ‘Suriyeliler ellerinde kılıçlarla sokakta geziyor.’ diyerek pislikler ve dezenformasyonlar başlıyor. Bu tıpkı zihniyettir, biz bu zihniyeti feshetmek durumundayız. ” şeklinde konuştu.

Rusya- Ukrayna savaşı zımnında Avrupa’yı bu şita edisyon günlerin beklediğini hatırlatan Soylu, “Ukrayna’yı tahrik ederken iyiydi. Ki bu savaşın hangi ahit biteceğini biliyor? Biz bile Suriye savaşı başladığında ne antlaşma biteceğini bilmiyorduk. Türkiye iri amal ortaya koydu 1150 kilometre çizgi duvarı yapıldı göçmen, metal kaçakçısı ve terörist gelmesin diye niteleyerek. Türkiye altyapısını haddinden fazla hareketli yaptı. Eğer bu altyapısı dinç olmasaydı Türkiye’yi yıkarlardı. Her on yılda darbelerle bizi 20 sene geriye attılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı çıplak-nihan diye bizi koymak için 50 cins fitneyi ortaya koydular. Türkiye filhakika yapmaz ama bir terör örgütüne bindi verse dünyada bizi recmederler.” değerlendirmesinde bulundu.

“Vatandaşı ezdirmemek amacıyla bilcümle kaynaklar kullanılıyor”

Bugün Batman’dan Diyarbakır’a, Mardin’den Şırnak’a akşam geç saatlere kadar insanların abat gezebildiğini tamlayan Aristokrat, önceki yıllarda Hakkari’birlikte öğrencilerin üniversiteyi kazanamadığını, bölgede yıldırı operasyonlarıyla huzurun bilgili olduğunu ve onlarca öğrencinin üniversite kazandığını kaydetti.

Türkiye’nin sorumluluğunun çabucak coğrafyasıyla ilişik olmadığını aktaran Soylu, “Şayet biz Irak’ta Bağdat’ı düzeltemezsek, erinçli bir hale getiremezsek, Suriye erinçli ayrımsız arkaç gelmezse, Lübnan, Libya erinçli bire bir hale gelmezse, etraftaki coğrafyada Balkanlar eksiksiz rahat benzeri hale gelmezse biz görevimizi yapmamış oluruz. Bu fırsatı ilk kez yakaladık.” diyerek konuştu.

Türkiye’nin dünyadaki sıkıntılardan etkilendiğine dikkati çekici Aristokrat, vatandaşı sıkıntıların altında ezdirmemek üzere hükümetin ve ülkenin bilcümle kaynaklarının kullanıldığını dile getirdi.



Share: