Odunpazarı Belediye Başkanı Aldanmaz, Mardinliler Derneği’ni Musahabe Etti

Odunpazarı Belediye Reisi Kazım Aldanmaz, Büyükdere Mahallesi’nde kâin Eskişehir Mardinliler Toplumsal Dayanışma Derneği’ni müzakere etti. Ziyarette mütekellim Komutan Aldanmaz, “Sizin üzere önemli olan kültürel unsurun, sanatın kursunu açalım. Gelişigüzel gelişim yapalım, birlikte üretelim. Mardin kültürünü birlikte yaşatalım” dedi.

Odunpazar Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Mardinliler Içtimai Tesanüt Derneğini ülfet etti. Toplum Örgütü Başkanı Kağan Arat ve toplum örgütü üyeleri ile bir araya mevrut Başkan Kurt’a Büyükdere Muhtar Yüksek Yeşildal zevcelik etti. Mardinlilerin vahim rabıta gösterdiği ziyarette Başbuğ Aldanmaz, hemşehrilerinin irade ve isteklerini de dinledi. Notlar alan Komutan Kurt, bu arzu ve istekleri ilgilendiren müdürlüklere ileterek namına getirilmesini sağlayacağını söyledi.

“MARDİN KÜLTÜRÜNÜ BİRLİKTE YAŞATALIM”

Türkiye’nin 72,5 milletin benzeri arada yaşadığı tıpkısı talih olduğunu vurgulayan Komutan Aldanmaz, “Evire Çevire benzeri mozaik olmuşuz. Bu birlikteliğin devam ettirilmesi gerekiyor. Avrupa 70 milletin pasaportunu vermekle övünüyor. Adamlar 70 milleti bir araya getirmiş, bununla övünüyor. Biz el altında olan birlikteliği bölüyoruz” dedi.

Odunpazarı Belediyesi’ni elçi bir dalavere anlayışı ile yönettiklerini tamlayan Başkan Aldanmaz, bu nedenle çokça sayıda demokratik yığın örgütü ile teşrikimesai yaptıklarını söyledi. Eskişehir Mardinliler Derneği ile üstelik teşrikimesai fethetmek istediklerini kaydeden Başbuğ Kurt, “Sizin için makro olan kültürel unsurun, sanatın kursunu açalım. Gelişigüzel hisse senedi yapalım, gelişigüzel üretelim. Mardin kültürünü birlikte yaşatalım” diye konuştu.

Başkan Aldanmaz, konukseverliği üzere Cemiyet Başkanı Arat ve topluluk üyelerine teşekkürname etti.

Komutan Kurt’a ziyareti üzere teşekkürname fail Eskişehirli Mardinliler Içtimai Dayanışma Derneği Başkanı Melik Arat, Odunpazarı Belediyesi ile hareket birliğine yıldızlı olduklarını söyledi.

Share: