Hakeza vicdansızlık görülmedi

İstanbul’dan Kars’a giden muvakkat otobüsünde, valizlerin arasına konulan iki köpekten birisi havasızlıktan öldü.

Fenomen, Kocaeli’nin İzmit ilçesi otobüs terminalinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Kars’a revan otobüse binen aynı erkek, iki kangal cinsi köpeğini bile bagaja koyarak yolculuğa artık. İzmit’te bagajı açan otobüs firması çalışanları, köpeklerden birinin fenalaştığını ve yere yığıldığını gördü. Firma çalışanları his masajı yaparak köpeği hayata döndürmeye çalışsa dahi bire bir kapik temizlik oldu. Görüngü namına gelen polis güçleri ekipleri, köpek sahibini gözaltına aldı. İfadesi alınan kişi, serbest bırakıldı.

“İnsanlık dışı bir görüngü”

Olaya tepki gösteren bire bir yurttaş, “Hayatımda böyle tıpkı şey görmedim. İnsanlık dışı aynı olay. Köpeğin bagaja konulmaması gerekiyor, bu kusurlu aynı molekül. Otobüs şoförü ve yolcular köpeğin arabaya bindirilmesine on paralık mi aksülamel göstermedi? Kuşkusuz böyle ayrımsız şeye müsaade verilebilir. Bu olaya tıpkı mazmun veremiyorum. İstanbul’dan otobüs yola çıkıyor ve köpek burada ölüyor. Bu konuda ilaç alınması gerekiyor. Kapik sahibinin serbest bırakılmaması ve cezasını çekmesi gerekiyordu” dedi.

Telef olan kapik ise dakikalarca yerde bekledi. Gövde örtülen köpeği, terminale gelen yolcular birlikte dehşetle izledi. – KOCAELİ

Share: