Hakkari’de aşçılık kursundaki kadınlar hünerlerini sergiledi

Hakkari El Eğitimi Merkezi bünyesindeki aşçılık kursunda iz öğrenen kursiyerler, yaptıkları yemekleri katılımcıların beğenisine sundu.

Merkez bünyesindeki kursta eğitim bilimi gören kursiyerler, meslek öğrenmenin birlikte hazırladıkları yemekleri işletmelere satarak vergi sağlıyor.

Kankızıl müzakereci Ayfer Koparan’ın terbiye verdiği kursiyerler, uray ekleme binasındaki Türk mutfağı bölümünde planlı etkinlikte hazırladıkları dernekevi yemekleri katılımcıların beğenisine sundu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, bu çalışmaların, Ilbay ve Şehremaneti Başbuğ Vekili İdris Akbıyık’ın öncülüğünde İl Milli Yetişek Müdürlüğünce başlatılan eğitim bilimi seferberliğinin sonucu olduğunu söyledi.

Kursiyerlerin patika edinip eş bütçelerine ulama sağlamaya başlamalarından sevinme duyduklarını tamlayan Lezzetli, “Belediye ilişik binasında idareci öğreticiler ve kursiyerlerin verdiği emeğin pratiğe dönmüş halini görüyoruz. Kursiyerlerimiz yöremize ilişkin yemekleri hem tanıtıp hem de elde ettikleri kazanımları kılgısal yerine sergiledi. Uz öğreticiler özellikle tevessül etmek için kursa katılanları kutlama ediyorum. Bu ağırşak inşallah size ilişik aksiyon kendisine kafasız dönecek. Hoca ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.” diyerek konuştu.

Koparan ise 19 yıldır uz belletici kendisine görev yaptığını dile getirerek, 48 kursiyerin kurstan öğrendiklerini pratiğe dönüştürdüğünü ve iyice bir sonucun ortaya çıktığını aktardı.

Kursiyerlerden Meryem Selçuk dahi kurs yardımıyla iz edindiğini, bundan mutluluk duyduğunu rapor ederek emeği geçenlere teşekkürname etti.

Share: