İnternetten komutan ilanıyla güvenmelik dolandırıcılığı özne 8 berbat tutuklandı

Yalova merkezli operasyonda internetten bey ilanı vererek aldıkları kaporalarla vatandaşları dolandıran 8 karanlık yakalandı.

Yalova’nın Armutlu ilçesinde arıcılık özne A.S, kendisini Bursa Arıcılık Birliği personeli olarak tanıtan birey yoluyla 35 bin teklik dolandırıldığı iddiasıyla İlçe Güllabi Komutanlığına müracaat etti.

Şikayet konusunda İl Bitirmiş Komutanlığı Kaçakçılık ve Tevhit Suçlarla Savaş Bölüm Müdürlüğü ekiplerince, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan tetkikat sonucunda, 8 şüphelinin eş yollarla kalifiye dolandırıcılık suçunu işlediği tayin edildi.

Teknik ve fiziki strateji neticesinde şüphelilerin, internet alışveriş sitelerine ilan verip güvenmelik alarak vatandaşları dolandırdıkları ve dayanıklı çokça kalifiye ayyarlık olayına karıştıkları belirleme edildi.

İl Bitirmiş Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Savaş Ofis Müdürlüğü ekiplerince Yalova, Bursa, Ankara, Nevşehir ve Van’da belirlenen 8 adrese düzenlenen senkronik operasyonda 8 cep telefonu, 3 dizüstü ve 6 gümüş deneyli ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 ibret, işlemlerin peşi sıra atıf edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Share: