Kocaeli’de 14 yıl bilahare yakalanan kıya sanıklarının yargılanması sürüyor

Kocaeli’nin Azmak ilçesinde, 14 sene evvel kaybolan bir kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişik davada biri mevkuf, 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 5. Yavaş Ukubet Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu maznun Başkumandan T, avukatlar ve öldürüldüğü iddia edilen Mahmut Delicesine’in ağabeyi hazır bulundu.

Bulunduğu cezaevinden SEBGİS ile duruşmaya katılan şahit V.S, tutuksuz sanık A.Y’nin taksisinde daha önceki taşıtçı yerine çalıştığını, Başkomutan T’nin da arkadaşı olduğunu söyledi.

Bir devir taksiyi konfirmasyon ettiğinde A.Y’nin kendisine sanıkları kastederek, ayrımsız madde alıp dağın tepesine götürdüklerini anlattığını iddia fail V.S, “‘Bunlar herhalde bizim Mahmut’u öldürdüler. Ben göçüm şoförüyüm, gördüğümüz özdek kayırıcı cesediydi, anladım.’ dedi. Ego üstelik ‘Bana neden anlattın, polise anlat.’ dedim. ‘Vicdan azabı çekiyorum. Birine anlatmalıydım, sana anlattım. Polise anlatmaya korkuyorum.’ dedi. Ben dahi bu konuşmadan sonraları vicdan azabı çektiğim amacıyla maktulün ağabeyine, A.Y’nin bana anlattıklarını anlattım.” diye niteleyerek konuştu.

Sanık Serdar T. birlikte görüngü simultane orada olmadığı üzere suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, “Bildiklerimi birlikte elan geçmiş anlattım. Tanıkların beyanlarına cebin de illet öyle dediklerini bilemem zira ego F.S. ve Y.Ş’nin bana anlattıklarını mahkemeniz nezdinde anlatmıştım. Beratimi ve tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine, sanık Serdar T’nin mevkufiyet halinin devamına ve firari sanık F.S. için al dergi çıkarılması için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bir örgen ise öldürülen adına gösterilen Mahmut Mecnunca’in cesedinin bulunmadığı ve halen üçüncü kişi olduğu kadar nedenlerle vakfedilmiş sanığın mahdut dışına çıkış belgesi yasağı konulmak kanalıyla adli kontrol altına alınarak erkin bırakılması tedbirinin tam olacağı halde tutukluluğun devamına müteveccih uzaklık karara katılmadığını belirtti.

Olay

Gölcük’te etkili ve aralarında akrabalık namevcut Mahmut Delice (23) ve Nihat Delicesine’in (30) 2007 yılında ortadan kaybolması konusunda aileleri eliyle kaybolma başvurusu yapılmış, kaybolma kişilerle ait seçkin bilgelik ve bulguya ulaşılamamıştı.

Faili gayrimuayyen cinayetlerin aydınlatılmasına müteveccih çalışmalar kapsamında 14 yıl sonra konuyu yeniden ele alarak soruşturmayı derinleştiren Kocaeli Itimat Müdürlüğü ekipleri, olayla ilişkin oldukları değerlendirilen 4 şüpheliyi tayin etmiş, zanlılardan birinin güçlükle dışında, Yusuf Z.B’nin dahi eksantrik tıpkısı suçtan cezaevinde olduğunu belirlemiş, 12 Küçük Ay 2021’üstelik düzenlediği operasyonla Başkomutan T. (38) ve A.Y’yi (51) gözaltına almıştı.

Başkumandan T, bekçi hakimlikçe tutuklanmış, A.Y. ise adli arama neredeyse salıverilmişti.

15 Eylül’de Nihat Delimsirek’in öldürülmesine ait tanıdık duruşmada, Başkumandan T. “bilerek katil” suçundan 25 sene, “arakçılık” suçundan de 3 sene 4 kamer olmak için 28 sene 4 kamer, apayrı aynı suçtan cezaevinde kâin maznun Yusuf Z.B. “suç delillerini bulunmayan ika, inkâr veya tahrifat” suçundan 10 kamer mapus cezasına çarptırılmıştı.

Share: