Ortaçağ film setini andıran karye, turizme kazandırılacak

Ortaçağ film setini andıran köy, turizme kazandırılacak

Sivas Valisi Yılmaz Balkır, Sivas’ın Divriği ilçesi Ilımlı Yüzyıl film setini yakın Çiğdemli (Tuğut) köyünün turizme kazandırılacağını söyledi.

SİVAS – Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas’ın Divriği ilçesi Ilımlı Çağ film setini mail Çiğdemli (Tuğut) köyünün turizme kazandırılacağını söyledi.

Sivas’ın Divriği ilçesine uzaklığı 30 kilometre olan Çiğdemli sakat adıyla Tuğut köyü enteresan mimari yapılarıyla görenlerin ilgisini çekiyor. Duayen Çelebi Seyahatname isimli kitabında düzlük düzlük ve kestirmece bin almanak olduğu melhuz köy adeta Mutedil Asır film setini andırıyor. Kısaca 150 haneden oluşan köyde evler beyninde birbirine bağlanan tüneller olduğu kadar ara sıra evlerin altında tünellerden ulaşılan mahzenler yer alıyor. Karye az sokakları, taş duvarları, tavan işlemeleri ve tarihi kaldırımları ile bulunmaz bir örnek teşkil ediyor. Sivas Valisi Dr. Yılmayan Şimşek’te eşi ayrımsız olmayan bu köyü mülakat etti. Köyü karış karış gezen Ilbay Parıltı, köyün turizme kazandırılacağını söyledi.

Tarihi ve doğasıyla kendine hayran bırakıyor

Tarihi ve doğasıyla kendine hayran bırakan köyde düzlük düzlük müttehit konaklar, Roma ve Selçuklu dönemine ilgili güreşçi köprüsü ve tarihi çeşmeleri inceleyici Vali Yılmayan Balkır, tarihi kimliği ile yöre planda olan Çiğdemli köyünün korunması ve turizme kazandırılması için mütenevvi projeler hazırlanacağını rapor etti. Vali Parıltı, “Andıran zamanda konkre adımlar atarak köyümüze güzelce hizmetler kazandıracağız” dedi.

Share: