15 günde kurulan mızıka, 7 maçta çökmüş yüzü görmedi

– 15 günde kurulan bando, 7 maçta bozulmuş yüzü görmedi

KASTAMONU – Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan başat felaketi cihetiyle ligdeki haklarını donduran ve bu sene birlikte TFF 2. Küme’de sezonun başlamasına 15 dolaşma kaldığında kurulan GMG Kastamonuspor, serencam 7 resmi karşılaşmasında çökmüş yüzü görmedi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan baskın felaketi sebebiyle GMG Kastamonuspor, geçen yıl 2. Tabur’deki haklarını dondurmak zorunda kalmıştı. Bu sene sezonun başlamasına 15 dönüş kaldığında para aktarımı çalışması yaparak kurulan GMG Kastamonuspor, TFF 2. Tomar Al Grup’taki sonuç 6 karşılaşması ile Ziraat Türkiye Kupası maçında bozgun yüzü görmedi. Takatli 1461 Trabzon deplasmanından da 1-1 beraberlikle dönen GMG Kastamonuspor, bu karşılaşmalarda sadece kalesinde 2 gol gördü. GMG Kastamonuspor, sonuç 7 maçında, sahadan 3 yengi ve 4 beraberlikle ayrıldı.

Türkiye Kültür Kupasında üstelik için bitmeme eden GMG Kastamonuspor, 19 Ekim Çarşamba günü deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya ati. 7 haftalık yenilmezlik serisini sürdüren GMG Kastamonuspor, 9. hafta mücadelesinde da 9 Ekim Veriş haset Gazi Stadyumu’nda Adıyaman Ayak Topu Kulübü’nün ağırlayacak.

“Seçkin sabık çağ takımımız iyiye gidiyor, oyunsal anlamda geliştirmemiz müstelzim çokça şey var”

GMG Kastamonuspor Maharet Direktörü It Canlı Akpunar, yeni kurulan ayrımsız topluluk olmalarına karşın 7 haftadır yenilmedikleri amacıyla mutlu olduklarını kaydederek, “Cemi kamuoyunun da bildiği kadar tığ, ligin başlamasına 15 dönüş kaldığında hep aynı takımız. 15 çağ müddet içre hem para aktarımı çalışmalarımızı yaptık hem bile lige hazır hale gelebilmek için vahim tıpkısı düzentileme harcadık. Lige herhangi bir ne kadar dağ bir kelle yapsak ta yürek maçı ile alay malay serencam 7 haftada kalemizde yalnız 2 gol gördük, 3 yengi ve 4 kardeşlik aldık. Oyunsal anlamda geliştirmemiz gereken çok öz var. Bunun bile farkındayız ama herhangi bir sabık ahit takımımız iyiye gidiyor. Akıbet hafta oynadığımız 1461 Trabzon maçına gelecek olursak it canlı tıpkısı deplasmanda ilk yarı ateş benzeri oyun sergiledik. Bize yakışmayacak bir oyun oynadık ama ikinci yarıda özlük oyunumuzu sahaya yansıttığımız zaman neler yapabileceğimizi gösterdik. Topluluk olarak zat oyunumuzu oynadığımızda bu ligde ve bu grupta yenemeyeceğimiz bando yok. Tabi kim bizleri üzen bando kaptanımız Abdülaziz Solmaz’ın kasığında ufak bir suç meydana geldi. Bizim haddinden fazla eke ayrımsız aktör ama inşallah onu dahi yeryüzü kısa sürede esasen aramızda göreceğiz” dedi.

GMG Kastamonuspor’un, deneyimli oyunculardan müesses aynı takım olduğunu söyleyen Akpunar, “Haddinden Fazla gücük süre olmasına karşın ben ve ekibim, takımı fizyolojik adına çokça iyi hazırladık. Külliyen rakipte iken bol oynayan tıpkı ekibiz ama gol yemememizin sebebi birlikte müstacelen birden maçların yüzdelik 80’inin de topun bizde kalması, bütünüyle ile bizim oynamamız. Bizim esasta sahaya yaymak istediğimiz baziçe, kendi oyun planımız. Ağız Ağıza savunma yaparak bunu sağlamıyoruz yani. Gol yemememizin sebebi topun elan aşkın bizde kalmasıdır. Bunu geliştirebilir miyiz? Olur, geliştirebiliriz. Eksikliklerimiz haddinden fazla var ama bunların üstesinden gelebilecek tıpkı aktör gurubu var” diye niteleyerek konuştu.

“Gailesiz kardeşlerimizin üstelik performanslarının yükselmesiyle ligde elan gani yerlere geleceğiz”

Taze oyuncuların de gelişigüzel güzeşte hafta performanslarının arttığını belirten santrfor Reşit Keleş ise, “Bizim üzere şu anki proses aslında eksiksiz düşündüğümüz kadar, beklediğimiz kabil ve elan öncesinde planladığımız kabil devam ediyor. Serencam haftalarda kaybetmemeyi alışkanlık haline getirmeye başlamış aynı ekibimiz, takımımız var. Bunu çokça değerli ve nadir buluyorum. Tabii bundan ahir süreçte üstüne koyarak devam etmemiz gerekecek ve konusunda koyacağımız şeylerle elan fazla oyunumuzu geliştirmeye elan çok maçı kopartacak, maçı kazanacak organizasyonları geliştirmeye yönelik olacak. Bazı şeyler haddinden fazla acele ya bile lahzada olmuyor, gerçekleşmiyor. Gâh şeyleri istiyoruz ama bu noktada biraz sabırlı olmamız lazım, götürümlü davranmamız gerekiyor. Son bakımından yıpranmamış kurulmuş bir ekip, bakir kurulmuş tıpkı mızıka. Birbirlerini yeni tanıyan oyuncular. Ancak her güzeşte hafta daha fazla özgüvenle oynayan, herhangi bir sabık hafta oyuna elan aşkın ortak olan, gelişigüzel geçen hafta galibiyete daha çok yakınlaşan bir ekibiz. Bu noktada gelişimimiz bitmeme edecek. Alelhusus takımdaki güre oyuncularımızın, gailesiz kardeşlerimizin bile herhangi bir geçen hafta performansları artıyor, takıma yardım sağlıyor. Onlarda işin içine henüz aşkın girdiğinde GMG Kastamonuspor kendisine tığ, ligde sunu azından henüz bereketli yerlere, elan ongun noktalara yükseleceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

“7 maçta hoppadak 2 gol yedik ve on paralık yenilmedik”

GMG Kastamonuspor’un topluluk kaptanlarından Faruk Öcal birlikte, “7 haftadır yenilmezlik serimiz var. Tabiatıyla geç kurulan benzeri takımız amma bunu içimizde her yakınlık ortamı olsun hem faaliyet ortamı olsun bunu çok ferah aynı şekilde kapattığımızı düşünüyorum. 7 maçta birlikte hoppadak 2 gol yedik. İyi uğraş ediyoruz, eksikliklerimiz var ama bunları dahi anbean gidermeye çalışıyoruz. İnşallah ligde birlikte istediğimiz yerlere yavaş yavaş geleceğiz. Yenilmiyoruz, yenilmediğinizde dahi kayırıcı sıralara tırmanabiliyorsunuz. Yenilmemek temas antlaşma iyidir” şeklinde konuştu.

Share: