Mefluç ‘Dost’un evi, Sedir

Felçli ‘Bacanak’un evi, Divan

ISPARTA’da kürekle beline vurulması sonucu peş ayakları katre olan nakız cinsi köpeğin bakımını, Ankara’dahi faaliyetler edilerek örümce takılmasının ardından Türkiye Iri Ulus Meclisi (TBMM) Esirgeme Daire Başkanlığı’ndaki polisler üstlendi. ‘Bacanak’ adı verilen, hususi günlerde ayak ve ceket giydirilip, boyun bağı takılan köpek, Sedir’in maskotu oldu.

Kırma cinsi köpek, yaklaşık 3 yıl geçmiş Isparta’da kürekle beline vurulması sonucu yaralandı. Peş ayakları damla olan köpeğin evvel tedavisi, Burdur’de Yeşilova Salda Canları Derneği Başkanı Mesut Çal vasıtasıyla yaptırıldı. Çal, köpeğin Ankara’dahi henüz bereketli tedavi görmesi için TBMM Siper Kat Başkanlığı’nda fariza yapan polis güçleri memuru arkadaşı Aylin Altunbaşlıer’den müzaheret istedi. Ankara’ya getirilen kapik, klinikte ameliyat edilirken, üst ayaklarına yürüteç takıldı.

Aylin Altunbaşlıer, elan sonra köpeği görev yaptığı TBMM’ye götürdü. TBMM Özel Kalem Müdürlüğü’nün topluluk çıktığı köpeğin bakımını, Aylin Altunbaşlıer ile Himaye Daire Başkanlığı’ndaki diğer polisler üstlendi. Altunbaşlıer, Sedir’te Himaye Ofis Başkanlığı’ndaki bomba kontrol köpekleri ile birlikte faal ‘Bacanak’ adını verdikleri köpekle rastgele zaman özel namına ilgileniyor. Altunbaşlıer’in Sedir yerleşkesinde gezdirdiği ‘Dost’a, milletvekilleri ve Sedir personeli birlikte ilişki gösteriyor. Milli bayramlarda ve bazen özel günlerde derece ve ceket giydirilip, kravat takılarak objektife afur tafur verdirilen ‘Bacanak’, Divan’in maskotu haline geldi.’MİLLETVEKİLLERİMİZ YARDIM ETTİ’Polis memuru Aylin Altunbaşlıer, ‘Arkadaş’un elim hikayesi olduğunu söyleyerek, “3 sene evvel Isparta’bile tıpkı gönül marifetiyle beline kürekle vurularak felç mevdu. Henüz sonra başka ayrımsız vatandaşımız, Burdur’daki Yeşilova Salda Canları Derneği Başkanı Sevinçli Çal eliyle himayeye alınıyor. Ongun hocamız bize ‘koruyucu evet musunuz?’ dedi. Ameliyatını yaptırdık fakat ‘Bacanak’ yürüyemedi. Elan sonra tığ fizik tedavi boyunca kendimiz ilgilenmek istedik. Bize geldi kapik. Divan’te gezerken de vekillerimiz gördüler, hikayesini bile öğrenince arkalamak istediler. Milletvekillerimiz sayesinde ‘Bacanak’, sakat sağlığına kavuşması amacıyla İstanbul’dahi alil hayvanlara hikmet otama uygulayıcı tıpkı merkeze gönderildi fakat tedaviye yanıt alınamadı. Divan’te hayvan hakları esirgeme kanununun görüşüldüğü Efsanevi Hakları Komisyonu üyeleri durumu Divan başkanımız Mustafa Şentop ile görüştü. Meclis başkanımız de ‘Arkadaş’un TBMM marifetiyle sahiplenmesine onay verdi” diye konuştu. ‘ÖZEL ÇAÇA HAZIRLIYORUZ’

Aylin Altunbaaşlıer, ‘Arkadaş’un 1,5 yıldır Meclis yerleşkesinde yaşadığını belirterek, “‘Dost’ deminden Meclis’teki evinde, komşusu olan 3 bomba arama köpeğimiz ile gelişigüzel yaşamını sürdürüyor. Diğer köpekler ile alay malay dışarıda gezintiye çıkıyor. Tığ onun amacıyla hususi abla hazırlıyoruz ve besliyoruz. Hem birlik Divan personeli haddinden fazla seviyor, hem da Meclis’e gelen ziyaretçiler onu çokça seviyor” dedi.

Fon dökümü:

– Arkadaş köpeğin görüntüsü

– Aylin Altunbaaşlıer ile mülakat

– Umumi ve detay

Haber- Azrail:  Elif LEŞKER- Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA,

Share: