1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı

Padişah Alparslan’ın Türklere Anadolu’nun kapılarını açtığı Muş’un Malazgirt ilçesinde, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı.

Malazgirt’te majör zaferin 951. yıl dönümü kutlamaları amacıyla hazırlıklar noktalandı. Binlerce kişinin katılım sağlayacağı ‘Malazgirt Meydan Savaşı Tarihi Milli Parkı’nda çadırlar, hipodrom, peyzaj, merasim ve hitabet alanı, helikopter pisti, gidiş yolu, okçuluk ve cirit oyunu alanları, 250 metre uzunluğundaki 1071 adımlık fetih yolu, dinlenme alanı, güreş sahası ile Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan ve davetlilerin Cuma namazını kılacağı namazgah hazır hale getirildi.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda mevcut Malazgirt Şehremini Cengiz Kızıl, 26 Ağustos etkinlikleri üzere hazırlıkları bitirdiklerini söyledi. Hep çalışmaları Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve ilçe kaymakamıyla birlikte bitirdiklerini kaydeden Değerli, “Ekincilik ve Orman Nazır Yardımcımız Veysel Tiryaki ilçemize geldi ve serencam çalışmaları inceledi. Bu yıl Malazgirt’in bugüne büyüklüğünde tek görmemiş olduğu kutlamaları yapacağız. Şans olursa 23 Ağustos’ta açılışı, 26 Ağustos’ta dahi gene kapanışı Malazgirt’te yapacağız. Geçen yıllarda yapmış olduğumuz kutlamalarda 2 atlama beygiri yarışı yapılırken, bu sene 23-24-25 Ağustos’ta 6 atlama beygiri yarışı yapacağız. amma velakin 6 konserimiz olacak. Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın de gösterileri olacak, trap atışlarımız olacak ve yöresel yarışlar yapılacak. Konserlerimiz kent merkezinde yapılacak. Buradaki uğur Malazgirt esnafına ticari anlamda yarar sağlamaktır. Bu sene bildirme bereketli kutlamaları yapacağız” dedi.

Kutlamalar amacıyla ilçede ayrımsız çalkantı oluştuğunu anlatan Zer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şehremaneti adına gönüllü olan vatandaşlarımızla etkinlikleri Malazgirt merkezinde 18 Ağustos’ta başlatacağız. Bütün Malazgirt, heyecanla Cumhurbaşkanımızı bekliyor, 26 Ağustos’u bekliyor. Hemen Malazgirt halkını değil, bize bitişik olan hep ülke ve kaymakamlık ile parçalanmamış Türkiye’deki Malazgirt’i sevenleri, Malazgirt tarihini sevenleri, Şehriyâr Alparslan’a ayrımsız aidiyet duygusu hisseden herkesi Malazgirt’e davet ediyorum.” – MUŞ



Share: