Muş’ta ekol bahçesinde yetiştirilen sebzeler gerekseme sahiplerine dağıtılıyor

Muş’taki Selahaddin Eyyubi Küçük Asya İmam Dil Cambazı Lisesi sarıklı ve öğrencileri tarafından 2 yıldır ekol bahçesinde yetiştirilen sebzeler, hasat edilerek gerekseme sahibi ailelere dağıtılıyor.

Muş’ta öğretmen ve öğrenciler bostanda yetiştirdikleri ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya bitmeme ediyor. 2 yıl geçmiş okul idaresinin dahi desteğiyle okul bahçesinde metruk alanı değerlendiren sarıklı ve öğrenciler, lif belik ile çevreledikleri 500 metrekarelik alanı bostana dönüştürmüştü. İlkbahar mevsimiyle fideleri yeniden toprakla buluşturan sarıklı ve öğrenciler, tıpkı müddet bostanın bakımını yaparak ürünler yetiştirdi. Bahçede yetişen domates, görgüsüz, biber, soğan, günâşık, cahil, fasulye kadar mahsulat toplanarak, meslek çevresinde tayin edilen ihtiyaç sahiplerine meslek idaresi vasıtasıyla ulaştırılıyor.

Öğrencilerle bostanda yapılan hasada katılan İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Enver Kıvanma, tarımın öneminin pandemi süreciyle tıpkısı posta daha anlaşıldığını belirterek, Türkiye’dahi tarımla ilişkin yeni çalışmalar başlatıldığını söyledi.

‘Gelecek tarımda, tarımın geleceği gençlerde’ sloganı ile başlatılan çalışmaların Muş’ta de birden sürdürüldüğünü anlatan Övünme, “Iz liselerimizin bünyesinde açılan tarım alanlarının yanı sıra özge okullarımızda bile öğrencilerimizin tarımla haşır üleştirme olmaları çerçevesinde ayrımsız seri icraat yapılmaktadır. İlimiz Selahaddin Eyyubi Rum İmam Hatip Lisesi’nin hoşgörülü ve idarecilerinin liderliğinde, öğrencilerimizin ekmiş oldukları bostanı zaman inceleme fırsatı bulduk. Burada yetiştirilen sebzeler aynı okulun yetişek bölgesinde ikamet eden ve buna ihtiyaç duyan ailelerimiz bu ürünlerden yararlanmaktadır. İhtiyaç duyan ailelerimize meslek idaremiz vasıtasıyla bu ürünler gönderilmekte. Bu emek yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Önümüzdeki sene bunun ser çalışmaları üstelik yapılacak inşallah” dedi.

Okulun bahçesindeki 500 metrekarelik alanda bahçe oluşturmaktan son evre mutlu olduklarını rapor eden öğrencilerden İbrahim Aytepe ise “2 kamer önceki bu emeği vermemizin sebebi haddizatında çabucak tarımı çığır liselerinin değil da kâh liselerin da hakeza şeyler yapabileceğini göstermekti. Çok mutluyuz. Bu bizim amacıyla amiyane çalım verici bir format. Bahçemizde domates, salatalık, fesleğen, maydanoz, bilisiz, soğan kabil bir nice göveri türü var” diye niteleyerek konuştu. – MUŞ

Share: