Tepebaşı Belediyesi vatandaşları mutfağa soktu

Tepebaşı Belediyesi vatandaşları mutfağa soktu

ESKİŞEHİR – Tepebaşı Belediyesi Aş Damı Atölyesi, 2016 yılından bu yana vatandaşların vazgeçilmezi haline gelerek hem aş damı becerilerini geliştirdikleri hem de yeni teknikler öğrendikleri ayrımsız eşkal adına bakım vermeye bitmeme ediyor.

Tepebaşı Aş Damı Atölyesi’nde aşçılık, pişirme teknikleri, pastacılık gibi branşlarda eksper eğiticilerden nazari ve uygulamalı terbiye alan kursiyerler, cümle donanımlı ayrımsız mutfakta kemirmek ve pasta yapıyor. Halk Terbiye Merkezi ile iş birliğinde planlı eğitimler dahi haftada iki dönme tevessül etmek üzere 24 kursiyerin katılımı ile sürüyor. Kursiyerler, hijyen sanitasyon eğitimi, mutfak sanatlarına ilişkin kuramsal ve kılgı bilgiler, doğrama teknikleri, vücut, balık, tavuk pişirme teknikleri, çorba yapımı, tatlı, hezel, salata yapım teknikleri ve banak eğitimi kadar eğitimler alıyor. Kursiyerler, eğitimleri tamamlamalarının arkası sıra Milli Yetişek Bakanlığı onaylı sertifika dahi matlup. Eğitimlere katılan kursiyerler, Mutfak Atölyesi’nde yeni teknikler öğrenmekten kıvançlı olduklarını belirterek Tepebaşı Şehremini Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ediyor.

“Püf noktalarını uygulayarak öğreniyoruz”

Bekir Soykan adlı kursiyer, “İlk hafta nazari terbiye aldık. Arkası Sıra mutfağa geçtik. Hocamızın belirlediği menüleri püf noktalarını uygulayarak yapmayı öğreniyoruz. Mutfağa çok ilgim var ve bu merkezi da çokça sevdim. Evde dahi aşındırmak yapmaya çalışıyorum, buradan haddinden fazla memnunum. İmkanlar çok iyice, Ahmet Ataç Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu olanakların sağlanması Eskişehir amacıyla gerçekten çokça adamakıllı” dedi.

“Hakeza benzeri mutfakta olmayı fon ediyordum”

Benzeri sair kursiyer Fatma Bakal ise “Haddinden Fazla adamakıllı, haddinden fazla ahenktar. Mutfağı çokça seviyorum ve aynı şeyler öğrenmek namına katılıyorum. Hakeza bir mutfakta olmayı bilcümle manzara ediyordum. Yemek yapmayı haddinden fazla seviyorum bu imkandan üstelik anlamak çok güzel. Çokça evire çevire, uzun icraat yapıyoruz. Belediyemize teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.

“Kendime kullanılmamış şeyler katıyorum”

Oya Selim Bozkır adlı kursiyer bile “25 yıl aksiyon hayatında çalıştım, mutfağı öğrenmeye fırsatım olmadı. Burada çokça ayrı ayrı şeyler öğreniyoruz, kendime yeni şeyler katıyorum. Deminden mutfakta neler yapabileceğimi biliyorum. Öğrendiklerimi evde bile uyguluyorum, çok memnunum. Kemirmek yapmayı seviyorum ama bilmiyordum. Çokça fena hâlde tıpkısı ortam var, beğeniyorum” dedi.

40 senelik uz da eğitimlere katılıyor

40 senedir aşçılık ile uğraşan Adil Kaygısız dahi kurstan farklı bilgiler öğrendiğini söyleyerek, “40 yıldır aşındırmak sektörünün içindeyim. Bulaşıkçılıktan başladım, ustalığa büyüklüğünde yükseldim. Burada çokça yeni şeyler öğreniyorum. Çörek yapmayı de beş altı sene önce burada öğrendim. Eskiden dönercilik, kebapçılık üstelik yaptım. Burada hocalarımızdan, bilmediğimiz şeyler öğreniyorum. Bu merkezi ayrımsız gazetede okuduktan sonra öğrenmiştim. Burada öğrendiklerimi, torunlarıma yapıyorum” dedi.

Share: