Yıkılan köprü köyü ikiye böldü

Yıkılan güreşçi köprüsü köyü ikiye böldü

Selde yıkılan köprüden böyle geçmeye çalışıyorlar

DÜZCE – Düzce’dahi Haziran ayında meydana gelen sel felaketiyle yıkılan köprü, Üçköprü Köyü’nü ikiye böldü. Camiye, mezarlığa, keyif ocağına ve yakınlarının evine ulaşmakta zorlanan köylüler, köprünün yapılmasını istiyor.

Düzce’bile Üçköprü Köyü’nde mevcut köprü, dominant sularına kapılarak yıkılmıştı. Güreşçi Köprüsü yıkılınca adeta karye üstelik ikiye bölündü. 40 sekmen ve 6 fabrikanın bulunduğu Üçköprü Köyü’nde köprünün yıkılması, vatandaşında kıygınlık yaşamasına etmen oldu. Yıkılan köprüye ahşap basak dayayan köylüler, o şekilde karşıya geçmeye çalışıyor. Zinde vatandaşlar merdivenle ulaşımı sağlayabiliyorken, buğulanmış ve hastalanmış vatandaşlar basak de çıkamıyor. Camiye, mezarlığa, keyif ocağına ve yakınlarının evine ulaşmakta zorlanan köylüler, köprünün gelişmemiş sürede yapılmasını istiyor.

“Bizim yegâne muvasala noktamız bu köprü”

Köye merbut Fatih Mahallesi’nde canlı vatandaşlar dahi evlerine ırak noktada bulunan mütenavip yolları kaplamak yerinde kalıyor. Köprü yıkıldığı amacıyla haddinden fazla üzüldüklerini söyleyen İsmail Altındal, “Burada 40 kademe, 6 üretimlik var. Bizim bir tane ulaşım noktamız bu köprü. Bugün yarın okullar açılacak. Market, aksata, hastaneye gidecekler gidemiyorlar. Ambulans ati 7 kilometre uzaklıktan dönüp gelmesi gerekiyor. İtfaiye ati ama gelemiyor buraya” dedi.

“Akşam buraya düşsem benden ki bili algı”

İşten eve gece saatlerinde döndüğünü tamlayan Alaz Bekte, 4 kilometrelik alternatif arızi yolundan gidemediğini ve yazboz tahtası köprüden geçtiğini belirterek, “Cenabıhak korusun, tün saatlerinde ayağım kaysa ve ben düşsem kimin haberi olacak? Köpeği var, hırsızı var. Buradan bütün inip çıkıyor. Tut ki düştüm. Şu arkamda tanıdık vadi doğrusu bataklık. Düşsem doğrusu batarım. İçine çeker beni. Sabaha kadar ki fen algı benden?” diye konuştu.

“KOAH hastasıyım, ablam amansız hastalık yanına gidemiyorum”

KOAH hastası 73 yaşındaki İsmail Altındal ise “Ego burada doğdum, büyüdüm. 1995 yılına büyüklüğünde güreşçi köprüsü yapılmadan ilk dereden geçiyorduk. Cenazemizi dahi dereden geçiriyorduk. 1995 yılında o zamanın milletvekili Necmi Hoşver’i buraya getirdim. Tanrı razı olsun, o zaman buraya köprü yapıldı. İşçiliğini hepimiz kendimiz yaptık. Burada kaymakamlık olduktan bilahare buraya benzeri değişik özdek yapmadılar. Biz koca değil miyiz? Bizim hangi yapmamız geçişsiz? 73 yaşındayım KOAH hastasıyım, ben bire bir yere gidemiyorum. Kortej namazına de gidemedim. Yeğenim motosikleti ile getirdi beni. Ablam alın mahallede oturuyor. Amansız Hastalık hastası yanına gidemiyorum. Şuradan kuşkusuz geçeyim?” ifadelerini kullandı.



Share: