Zencefil ve zerdeçal ikilisi şita aylarının vazgeçilmezi oldu

Zencefil ve hint safranı ikilisi şita aylarının vazgeçilmezi oldu

AKSARAY – Aksaray’bile havaların soğumasıyla gelişigüzel mütezayit itici algınlığı rahatsızlıklarına cebin vatandaşlar aktarların tavsiyesi ile genişlik çok zencefil ve hint safranı ikilisini yeğleme ediyor.

Aksaray’üstelik gelgel sıcaklıklarının düşmesi ve itici algınlığı rahatsızlıklarının artması zımnında vatandaşlar bitkisel mahsulat amacıyla aktarların yolunu tutuyor. Bir Nice bitkisel çayın faydasını gören vatandaşlar, özellikle çocukların rahatsızlığının önüne dökmek ve tedaviye havari bitkisel karışımları tercih ediyor. Vücutta ödem sökme ve soğuk algınlığıyla mücadelede aktarlar zencefil ve zerdeçal ikilisinden yapılan karışımları öneriyor. Gribal enfeksiyon ve sürekli öksürük rahatsızlığı çeken vatandaşların sunu çok yeğleme ettiği zencefil ve zerdeçal aktarların tavsiyesiyle hem yoğurt hem de balla tüketilebiliyor. Aktarlar, hastalığın başladığının hissedilmesinden geçişine büyüklüğünde zencefil ve zerdeçalın faydalarından bahsederken, vatandaşlar sıklıkla kullandıkları ikiliyi birbirilerine tavsiye mektubu ediyor. Muafiyet sistemini güçlendirmekte yeryüzü etken nebati ürünler ortada kayran düz düet itici kış günlerinin vazgeçilmezi oluyor.

Zencefil, hint safranı ve şifalı gayrı bitkilerin vahim şekilde satıldığını belirten aktar Salih Gani (54), “Burada zencefil var, zerdeçal var bunlar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Öksürüğe, astım ve bronşite, halsizliğe, yorgunluğa gani dirimlik. Şita çayları, atom çayları, ıhlamur, yoğurt çiçeği, kekik var, bunların kâffesi şifalı bitkilerdir. Bildirme çokça zencefil, zerdeçal, atom çayları ve bunların macunları var. Macunlar üstelik öksürüğe, astıma, bronşite, zencefilli macunlar anlaşılmaz herhangi bir şeyi zarfında bu macunlar üstelik haddinden fazla yeğleme ediliyor. Hastalığına göre değişiyor. Bitkinin durumuna göre hastalığına bakarak yaşama geliyorsa benim öksürüğüm var diyorsa zencefil veriyoruz. Toz zencefil, bunu balla karıştır ye diyoruz. Veyahut bile tuhaf macun veriyoruz. Onu kullan diyoruz. Hakeza az buçuk daha yaşlıysa içemiyorsa, tatlıyı kullanamıyorsa o kişilere de ıhlamur veriyoruz” dedi.

Çocuklarına genelde yoğurt ve pekmezle zencefil ile zerdeçal ikilisi yedirdiğini anlatım eden Gülizar Hakim (33), “Şita aylarında genellikle zencefil ve zerdeçal kullanıyoruz. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Bilfarz zerdeçalı akşamları yoğurtla karıştırıp çocuklara yediriyoruz. Pekmezle karıştırıyoruz nefes yapıyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor diye biliyoruz. Çokça şükür hastalanmıyoruz. Benim iki modül çocuğum var bugüne büyüklüğünde hiç antibiyotik kullanmış değiller” diye konuştu.

Şita aylarında sıklıkla zencefil ve hint safranı yeğleme ettiğini tamlayan Tuğba Kocapınar (36), “Zencefille zerdeçalı havaların soğumasıyla alay malay biz dahi tüketiyoruz. Balla karıştırdığımızda saf antibiyotik olduğunu biliyorum. O yüzden üstelik tercih ediyoruz. çıktı kış mevsiminde zerdeçalı çocukların sütlerinin içine karıştırıp veriyorum. O eşkal yeğleme ediyorum” dedi.

Share: