Paraguay Turizm Bakanı Afara’dan Türk dizilerine medih: “Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisini izliyorum”

Paraguay Turizm Bakanı Afara’dan Türk dizilerine övgü: “Fatmagül’ün Suçu Hangi?’ dizisini izliyorum”

” Sivas’a gidemedim amma tekrar dönmeyeceğimiz anlamına gelmiyor”

“Türk dili öğrenmeye temenni, bizi mutlu ediyor”

ANKARA – Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel üstelik Afara Türk dizilerinin Paraguay’de çokça sevildiğini belirterek, “Benim de ferdî kendisine takip ettiğim Fatmagül’ün Suçu Hangi? dizisi var” dedi.

Paraguay Turizm Bakanı Afara, resmi ziyarette bulunduğu Türkiye’üstelik İhlas Bilgelik Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’birlikte olmaktan çok mutlu olduğunun altını çizen Afara, “Türkiye’ye 5 günce resmi ziyaretimizdeyiz şu anda. İstanbul, Kapadokya ve Ankara’dahi gerçekleştirdik. Bugün da tarihi aynı imza attık. Türkiye’nin Hars ve Turizm Bakanı ile çapraz Turizm Uzlaşma Zaptı imzaladık. İki büyüklük arasındaki tecrübe değişimi yaşanacaktır. Özellikle turizm alanında deneyimli olan Türkiye üzere aynı ülkeyle tecrübe değişimi paylaşımı anlaşmasını imzalamaktan ve burada olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Gelecekte iki devlet arasında sürdürülebilir turizm beklediklerini anlatım fail Nazır Afara, ‘yeşil turizm’ üzerine Paraguay’ın kısık girişimlerinin olduğunu belirtti.

“Fatmagül’ün suçu hangi?’ dizisini takip ediyorum”

Paraguay’üstelik Türk dizilerinin ve filmlerinin ciddi rabıt gördüğünden bahseden Afara şunları söyledi:

“Alelhusus sabahleyin öğle akşam Türk dizilerinin, filmlerinin payı haddinden fazla nazik. Biz Paraguay’üstelik çokça ağır derecede Türk film ve dizilerini strateji ediyoruz. Benim bile şahsi kendisine strateji ettiğim Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisi var. Fakat eşimin sekans izlediği üzere ego izleyemiyorum çünkü kânunuevvel üzerine ağırbaşlılık çekiyoruz. Hele Türk dizilerinin tıpkısı kültürü lanse etmek anlamında da çokça hareketli caka oynadığını düşünüyoruz. Seçkin antlaşma Türkiye’yi tanımaktan mutluyuz.”

“Türk dili öğrenmeye temenni bizi mutlu ediyor”

Afara, Paraguay’üstelik Türkçe bellemek talip birçok kişinin olduğunu vurgulayarak, “Son dönemde büyükelçilikler yoluyla açılan 120 kapasiteli kursa bin 500 hayat başvurdu. Bu dahi bizi mutlu ediyor” dedi.

“Sivas’a gidemedim amma yine dönmeyeceğimiz anlamına gelmiyor”

Anadolu’de Hristiyanlığın önce piskopos ve şehitlerinden olduğu söylenilen ve 280- 316 yıllarında Sivas’ta yaşadığı aşina Muazzez Vlas’ın mezarını görüşme ika şansını bulamadıklarını bildiren Afara, “Yine dönmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Buradaki gezginlik aktivitelerin tehlikeli derecede bize birlikte yol gösterdiğini düşünüyoruz. Çabucak kültürel ve dini anlamda değil avantür anlamında, kış turizmi anlamında, firez turizmi anlamında haddinden fazla güç derecede aksiyonlar bulunan. Bundan hava da tekrardan döneceğiz Türkiye’ye. Döndüğümüzde da farklı şehirleri ülfet etme şansını buluruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: