MEVSİMİN İLK KARDAN ADAMI KARS’TAN

KAR yağışınen deli dolu olduğu Kars’ta okullarının bahçesinde kar topu topu oynayan öğrenciler öğretmenleriyle mevsimin geçmiş kardan adamını da yaptı.Kars’ta çekicilik sıcaklığının düşmesiyle gelişigüzel akşam saatlerinde faal olan bora yağış sabah saatlerinde yerini esmer bıraktı.

Yoğun kar yağışı zımnında Kars- Iğdır karayolunda ulaşımda aksamalar yaşanırken Karayolları 18’nci Kesim Müdürlüğü ekipleri greyder ve kar küreme uzlaştırıcı ile sonsuz kar temizliği yaptı.Merkeze merbut 2300 rakımlı Tekneli köyünde ise öğrenciler teneffüste ekol bahçesinde kar tümü oynadı, öğretmenleriyle kardan eş yaptı. Kar tümü oynayan öğrenciler kendilerini görüntüleyen gazetecilere de kar ıcığı cıcığı atarak, eğlenceli anlar yaşadı. Ovadaki yılka atları ile şart bulmakta meşakkat çekti.

Sabah kar sürprizi ile karşılanan köy halkından Muhlis Güner, ‘Kar yağışı sabaha cebin başladı. Gücük sürede herhangi bir tarafı beyaza bürüdü. Kanı keyfini tekrar füru çıkardı. Kar yağışından ekolojik ortam çok birlikte memnunuz. Şita hazırlığımızı yapıyoruz diyerek konuştu.

Öte yandan kar yağışı dolayısıyla Erzurum’daki Palandöken’in Dağı’nın zirvesi beyazla kaplandı. Erzurum’un Oltu İlçesindeki efdal yerlere bile mevsimin önce ev düştü.

Share: