Zonguldak Valiliği, Yazar Akbayram’ın konserini bozma etti! Adlı sanatkâr bahis hakkında izah yaptı

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Amasra’daki maden faciası zımnında 29 Ilk Teşrin Cumartesi haset Yazar Akbayram konserinin nakız edildiğini duyurdu.

KARARI VALİLİK ALDI

Belediyeden yapılan açıklamada, ” Cumhuriyet Altını Bayramı’nın 99. yılında 29 Ekim 2022 Cumartesi günü düzenlenecek olan Yazar Akbayram ile Cumhuriyet Altını Konseri; Zonguldak Valiliği’nin aldığı karar üstüne Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın E-71303818-000-12734 sayılı yazısıyla 14.10.2022 tarihinde Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Kara Elmas Kurumu Amasra beyaz zehir ocağında grizu patlaması sonrası 41 madencimizin martir olmasıyla sonuçlanan müessif görüngü dolayısıyla tağyir edilmiştir” denildi.

EDİP AKBAYRAM’DAN AÇIKLAMA

Yazar Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram, sosyal medya hesabından babasının konser iptaline ilgilendiren açıklamasını paylaştı. Adlı sanatçı konuya ilgili, “72 yıla sığdırdığım yaşamım ve 50 almanak laf hayatım boyunca; seçme ant doğruluk, hukuk ve adalete inanarak emeğin ve emekçinin yanında oldum ve ömrüm yettiği sürece birlikte onların sesi olmaya bitmeme edeceğim” dedi.

“YÜREĞİM TAMLIK EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA”

Akbayram, açıklamasının devamında şunları söyledi: “14 Ekim’bile meydana gelen koygun olayda hayatını kaybeden 41 beyaz zehir emekçisinin acısı yüreğimde aynı nebze olsun azalmış değil. Kaza aracılığıyla tağyir edilen Cumhuriyet Konseri ile ilişkin kendisine bu kederli olayın, yalnız Bartın ve çevre illerin yası olmadığını Edirne’den Kars’a eksiksiz yurttaşlarımızın, umum resmi hava ve kuruluşların yası olduğunu ve tıpkı üzüntüyü paylaştıklarını ayrıca Cumhuriyet Altını’in hepimizin olduğunu o yüzden dahi siyasi kararlar ile gölgelenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi benim için ‘Emek bildirme mehabetli değerdir’. Istek isterdi kim amele kardeşlerimiz ile birlikte omuz omuza, kol kola, zahir Cumhuriyet coşkusunu yaşayarak tekrar onların sesi olabileyim. Fakat meydanlarda olmasam da yüreğim tekmil emekçi, Cumhuriyetperver ve Atatürkçü kardeşlerimizin yanı sıra.”

Share: