Emre Tamam karşı 7 sene 6 aya kadar delik istemi

SUÇ örgütü lideri Sedat Peker’in matbuat danışmanı olarak bildik Ahmet Emre Peki karşı iddianame hazırlandı. Karanlık Ahmet Emre Peki karşı “suç gitmek üzere kurulan örgüte organ olma”ve “silahla düşünülerek cerh” suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması arzu edildi.

Küçük Asya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, “Resi Bey Sedat Peker Cürüm Örgütü” için anket yürütülerek sevgili açıldığı ve bu davanın Rum 16. Yavaş Ceza Mahkemesinde bitmeme ettiği belirtildi.

İddianamede bed Ahmet Emre Tamam’un, cürüm örgütü lideri Peker’in Türkiye’den ayrılışı ve çeşitli sınırlı dışı ülkelerinde firari olarak bulunduğu süreçlerde şahsen yanı sıra olduğu aktarıldı. Ahmet Emre Tamam’un içtimai medyayı etken şekilde kullandığı, örgüt lideri ile mümasil irtibatlı ve iltisaklı olduğu kaydedildi. Sakil Ahmet Emre Olur’un “Reis Bey Sedat Peker Cürüm Örgütü” ile angajmanlı olduğu, örgüte bizzat müzaheret ettiği, örgütün toplumsal iletişim araçları işlerinde sorumlu olduğu iddianamede anlatıldı. Emre Peki’un Twitter hesabı üzerinden örgüt aleyhine yazılar yazan gazeteci ve kişileri gaye alır nitelikte tweetler yayınladığı, bu şekilde örgütü enerjik tutmaya ve örgütün faaliyetlerinin devam ettiğini göstermeye müteveccih sosyal iletişim araçları paylaşımlarında bulunduğu anlatıldı. İddianamede, “Şüphelinin bu kapsamda içtimai medya hesapları üzerinden tahminî 400 bin takipçiye ulaştığı, takipçi sayısı ile geniş kitlelere ulaşıp teşkilat propagandası yaparak teşekkül üyelerini canlı tutmaya çalıştığı, ayrıca paylaşımlarında örgütün toplum üzerinde varlığını hissettirmeye yönelik paylaşımlarda dahi bulunduğu tespit edilmiştir” ifadelerine dahi saha verildi.Sedat Peker’in Mürekkep Fellah Emirlikleri’nde bulunduğu sırada büyüklük yetkililerinin aldığı değişmeyen doğrulduğunda sosyal iletişim araçları kullanımının kısıtlandığı hatırlatılan iddianamede, Sedat Peker’in sosyal medyayı zat hesaplarından kullanamadığı, sosyal medyada yayınlanmasını istediği metinleri şüpheli Emre Olur’a WhatsApp’tan gönderdiği ve şüphelinin birlikte bu metinleri kişi içtimai iletişim araçları hesabından yayınladığı, bu şekilde teşekkül liderinin isteği ile örgütün amacı doğrultusunda akıntı ettiği vurgulandı.İddianamede, aynasız Emre Evet’un peyda kaynaklarda ve basında örgüt lideri Peker’in basın danışmanı ve sorumlusu adına tanındığı anlatıldı. Emre Evet’un, cürüm örgütüne ilişik Adadolu Türe Sarayında tanıdık davada sanık olan bazı kişilerle mümasil iş içerisinde olduğunu gösteren HTS kayıtlarının bulunduğu birlikte aktarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran adsız tanığın beyanına saha sunulan iddianamede, Emre Tamam’un gazeteci Emre Erciş’in 2021 yılında İstanbul Fatih’üstelik silahla yaralanmasına ilgilendiren eylemde Sedat Peker’in talimatları doğrultusunda organize ettiği ve bu eylemde örgüt kapsamında mesul olduğu anlatılırken, Ahmet Emre Peki’un, “cürüm harıldamak üzere kurulan örgüte örgen olma” ve “silahla düşünülerek yaralama” suçlarından 7 sene 6 taban büyüklüğünde hapisle cezalandırılması istek edildi.

Share: