Nevşehir haberleri | Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin “İhtisaslaşma Stratejisi ve Sefer Haritası” hazırlandı

YÖK Lehçe Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı’na “Katıksız ve kültürel bırakıt turizmi” alanında dahil edilen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin (NEVÜ) “İhtisaslaşma Stratejisi ve Öğün Haritası” hazırlandı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Cömert Aktekin, hazırladıkları “İhtisaslaşma Stratejisi ve Defa Haritası” ile ilişik gazetecilere, 12 Son Teşrin 2021’üstelik YÖK’ün aldığı kararın arkası sıra İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kurarak çeşitli toplantılar gerçekleştirdiklerini, hür teşebbüs, kamu ve akademik kadroların görüşlerini aldıkları belirtti.

Üniversitelerin terbiye, tedrisat ve araştırı faaliyetlerinin yanı sıra bulundukları bölgenin kapasitesine, hesaplı imkanlarına müteveccih politikalar geliştirdiğini dahi kaydeden Aktekin, turizm, seramik, dijital müzecilik alanlarında proje hazırladıklarını aktardı.

Bölgede, turizm hizmeti teksir ve sektörün insan kaynağı potansiyelinin henüz da profesyonelleştirilmesi üzere da çalışma yürüteceklerini dile getiren Aktekin, şöyle konuştu:

“Hazırladığımız projeleri Cumhurbaşkanlığına ve YÖK’teki ilgilendiren birimlere sunduk. Bunun amacıyla muktezi ödenek hazırlıkları bitmeme ediyor. İnşallah önümüzdeki sene 10’dan fazla projeyi hayata geçireceğiz. Hayata geçirdiğimizde hem amme hem özel sektöre turizm alanında arzulu, akademik katkılarımız bitmeme edecek. Bu bölgenin turizm potansiyelinin henüz dallı güllü işlenmesi, sektörün henüz nitelikli hizmet üretmesi, zenginliklerin hem ulusal hem uluslararası kamuoyunda imdi bilinmesi anlamında üniversitemizin iri katkıları olacak.”

Avanos ilçesinde, NEVÜ bünyesinde zindelik sürdüren Kapadokya Diri Bırakıt Müzesi’ni sayısal ortama aktarmaya yönelik mesai yaptıklarını anlatan Aktekin, “Kapadokya bölgesinin zengin kültürel hazinelerini, fotoğraflarını, arşivlerini sayısal ortama aktaracağız. üç buutlu mevhum müzecilik imkanlarını üstelik kullanarak özellikle yerel ve yabancı turistlere, ‘Orta Çağda Kapadokya’ adı altında bölgenin geçmişini deneyimleyecekleri mevhum müstevi hazırlıklarımız devam ediyor. Mevhum müzecilik imkanlarını birlikte kullanarak yerli ve yabancı turistlere bölgeyi tanıtacağız.” diyerek konuştu.

Share: