GSB mahdut başvuruları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB ensiz başvurularının açıklandığını belirterek, “(KYK) Bir Numara safha vadi yerleştirmede tarihimizin sunu faziletkâr kumpas oranını yüzdelik 80 ile gerçekleştirdik.” dedi.

Nazır Kasapoğlu, Ankara Cebeci Yurdu’nda, spor ülke müdürlerinin da devre içi katıldığı toplantıda GSB yurt başvuru sonuçlarına ilgilendiren bilgiler verdi.

2022-2023 yetişek öğretim dönemi daraç başvurularına ilişin birinci safha çalışma sonuçlarını ısınmak amacıyla toplantının düzenlendiğini rapor fail Kasapoğlu, “800 ensiz, 825 bin sığa, güvenliğiyle, temizliğiyle, sosyal imkanlarıyla gelişigüzel alanda faziletli teveccühe mahzar tıpkısı enfrastrüktür ve hayat alanı. Bilcümle gençlerimize onların altın ailelerine ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Kül çalışmaların selen odaklı şekilde ve daima bir dizge yaklaşımıyla ele alındığını vurgulayan Kasapoğlu, “Yurtlar sürecini dahi çözümleme, planlama ve aplikasyon adına 3 anne başlıkta yürütüyoruz. Aplikasyon aşamasını fazlara ayırdık. Hile sürecimizi 4 fazda tamamlayacağız. Bugün bir numara faz sonuçlarını sizlerle paylaşacağım. Ana amacımız üniversite gençliğini, onların yurtlara iskân sürecini en etkin, mübarek şekilde dinamik koordinasyonla yönetmek.” ifadelerini kullandı.

Başvuruların ağız ağıza afaki ve dijital ortamda analiz edildiğini vurgulayan Kasapoğlu, şöyle bitmeme etti:

“Darülfünun açılış tarihleri el mülk ayrımlı oluyor. Biz da bunu göz önüne alarak planlama yaptık. Birinci fazı tamamlayarak aplikasyon aşamasını başlatmış oluyoruz. Hararetli ilişik yoğun bire bir iş var. Bu pir çalışmaları iyicene neticelerle taçlandırıyoruz, taçlandıracağız. Yapılan başvurular, 12 amme kurumu aracılığıyla dijital yerine analiz edildi. Başvurusu meri sayılan öğrencilerimiz, dirimlik, muvaffakiyet ve içtimai durum kriterleri asıl alınarak gene tamamen sayısal ortamda, nesnel şekilde bir puanlamayla tespit edildi ve tanzim yapıldı. Oluşan sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula arz andıran olmak kaydıyla uyum yapıldı. Eğer o yurtta saha yok ise yer andıran başka yurda sistem geçmek kaydıyla bu proses işletildi.”

“3 safha elan var”

Nazır Kasapoğlu, yerleştirmeler yapılırken üniversitelerin tevessül tarihlerinin ve üniversiteye ilk defa başlayacak öğrencilerin şehre gelişleri üzere konuların alelhusus dikkate alındığını söyledi.

Öğrencilerin uyarlama süreçlerinin de ayn önüne alındığını dile getiren Kasapoğlu, gençlerin yanlarında adına onların işlerini kolaylaştırmak istediklerini dile getirdi.

“Birinci faz kayran yerleştirmede tarihimizin bildirme erdemli katakulli oranını yüzde 80 ile gerçekleştirdik.” diyen Kasapoğlu, “Ülkemizin sağladığı elverişsiz hizmetlerinin dünyada eşi bire bir yok. Tığ yüzde 80’lik oranı hem birlikte geçmiş fazda karşılayarak tıpkı rekoru gerçekleştirdik. 36 ülkenin nüfusundan elan aşkın kapasiteye cemaat dar altyapımız var. Bu bile gurur ve sevinç vesilesidir. Birinci faz sonrası 3 fazımız elan var. Bu fazların böylecene seçme öğrencimiz bu çatının altında bizlerle bu arada olacak. Faz, faz sonuçları açıklayacağız, yedek yerleştirmelerimiz devam edecek.”

İlk fazda 41 ilde yerleştirmenin tamamlandığına dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buralarda ikinci safha uygulamaya geçmeyeceğiz. Başarısız rezerv tamamladık. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Dert, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Çeltek, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak girmek için 41 iklim merkezimizde mecmu başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20’ye yakın ilimizde bile bu yerleşimi ikinci faz sürecinde tamamlamak üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde eş ve 4 ilimizde kız öğrencilerin ıcığı cıcığı yurtlara yerleştirildiler. Eylül ayı içerisinde ikinci safha sonuçlarını gine eskimemiş başarılarla sizlere paylaşacağım. Cümle Türkiye’miz birlikte altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizle alay malay birlikte olmaya devam edeceğiz. Onların umudunu, onların bugünlerini, yarınlarını mutlu kılma hesabına hep birlikte çalışmaya bitmeme edeceğiz. Parçalanmamış gençlerimize sonuçlarımızın iyi olmasını diliyorum. Tek ailemizi, tek gencimizi endişeli olmadan bu süreci genişlik mail şekilde strateji etmeyi tavsiye ediyorum.”

Share: