Sivas’ta planlı 19. İmam Hatipliler Kurultayı’nın serencam bildirgesi açıklandı

Sivas’ta planlı ve 2 zaman süren 19. İmam Hatipliler Kurultayı’nın son bildirgesi açıklandı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kurultay Merkezi’nde yapılan kurultayın sonuç gününde sonuç bildirgesi okundu.

Türkiye’nin 81 ilinden ve ilçelerinden 1200’e mail delege ile gerçekleştirilen kurultayın serencam bildirgesinde, imam hatip okullarının yetişek sistemi ortamında farklı benzeri model olarak öne sâdır ibdai benzeri ekol türü olduğuna vurgu yapılarak, bu okulların mektepli ve velilerin istekleri doğrultusunda İslami ilimlerin yanında, malumat bilimleri ile sosyal bilimlerin verildiği, öğrencileri hayata ve yükseköğretimin temas bölümüne hazırlayan okullar namına eksiltmek gerektiği belirtildi.

Bildirgede, önder hatip okullarının kurulduğu günden itibaren milyonlarca mezun verdiği, mezunların eğitim, veri, musahabe ve spor kabilinden kavi çokça alanda kocaman hizmetlere imza attığı, mıhlı ve akıllıca benzeri din anlayışının oluşmasına katkı sağladığı anlatım edildi.

İmam dil cambazı okullarının bugüne büyüklüğünde yer nazik hamisi ve destekçisinin ahali olduğunun vurgulandığı bildirgede, bu okulların yürüttüğü rağbet bağını güçlendiren çalışmaların benzeri hassasiyetle sürdürülmesinin önder dil cambazı dernekleri açısından muhteşem aynı gravite olduğu aktarıldı.

Ayrıca, bu okulların kurulmasından geliştirilmesine, ihtiyaçlarının karşılanmasından öğrencilerinin yetiştirilmesine büyüklüğünde birçok alanda çaba eden, isimleri unutulmuş binlerce imam hatip gönüllüsüne vefa göstermenin, onları şükranla ve rahmetle anmanın, önder hatip neslinin genişlik önemli görevi olduğu kaydedildi.

Bildirgede, çalışmalarda ve kurum yapısında gençlere ve kadınlara alan açan aynı anlayışla akım etmenin nazik önem yeryüzü ettiği bildirildi.

Bildirgede, “İmam dil cambazı okullarının gayesi milletimizin evlatlarını vatanına ve milletine aşkla bakım eden nesiller olarak yetiştirmektir. Bu gerçeği ve öğrencilerimizin birçok alanda gösterdiği başarıları görmezden gelerek imam dil cambazı okullarını günce çekişmelere bahis gelmek bu okullarda okuyan milyonlarca öğrenciye haksızlıktır.” ifadelerine meydan verildi.

Bildirgenin akıbet bölümünde, mortocu hatiplilerin tüm insanlığa, İslam ümmetine, Türk milletine ve kamu önder dil cambazı camiasına cebin sorumluluklarının olduğu belirtilerek, şunlara yer verildi:

“Bu sorumlulukların bilincinde girmek ve bunları yerine tebliğ etmek ahde vefanın benzeri gereğidir. İmam dil cambazı okullarının öğrencilerimizin sargı ve istekleri, çağın getirdiği zorunluluklar ve sosyal değişimin sonuçları dikkate alınarak güncellenmesi, bu okulların güçlü geleneğinin diri bire bir geleceğe akıllıca tahkim edilmesi gerekmektedir. Bu konuda derneklerimizden ve eğitimin bütün paydaşlarından mevrut öneriler dikkate alınmalıdır. İlk vazifemizin Allah’a vefa olduğu bilinci ile ALEMDAR İmam Hatipliler Derneği ve bütün çıkışlı derneklerimizle alay malay önder dil cambazı markasını gelişigüzel yönden daha kalifiye hale yayımlamak amacıyla gitmek ahdimizdir. Bu ahdimize bugüne kadar olduğu kabilinden bugünden sonradan da cemaat çıkmaya devam edeceğiz.”

Share: