SELIM Parti’li İleri, Tunceli’de “2023’e Doğru Site Buluşmaları” programında konuştu

SELIM Fırka Genel Komutan Yardımcısı Ömer İleri, “AK Öğür, Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde vizyonunu Türkiye’da, Trabzon’bile, Tunceli’dahi, Diyarbakır’birlikte ve İstanbul’de geliştiren tıpkı parti. İnşallah tığ bu yerel vizyonumuzla dünyanın önde mevrut ülkelerinden biri olacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

İleri, değişik temaslarda gezmek için geldiği Tunceli’üstelik, Atatürk Mahallesi’nde partisinin İl Başkanlığı binasını mülakat etti.

Burada düzenlenen “2023’e Doğru Site Buluşmaları” programına katılan İleri, SELIM Fırka’nin daima sahada, sokakta ve vatandaşlarla beraber olan bire bir teşkilata erbap olduğunu söyledi.

2023 seçimine akla yatkın sahada çokça ayrımlı enerjiyle varlıklarını sürdürdüklerini ifade eden İleri, “Bu intihap ciddi bire bir intihap. Çünkü Cumhurbaşkanı’mızın liderliğindeki DÜRÜST Öğür iktidarları sürecinde serencam 20 yılda edinilen kazanımların değerlenmesi ve korunması noktasında koskocaman bir süreç. Ama bunun üstelik ötesinde ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz ve geleceğe dair geliştirdiğimiz vizyon noktasında Türkiye’yi çokça ayrımlı bire bir kalkınma sürecine sokma noktasında siktirici çokça eke intihap.” dedi.

İleri, Türkiye’birlikte aykırılık partilerinin çoğalma kaydedemediğini belirterek, şöyle konuştu:

“İşte altılı ganyan masa, elan içeriğini kamu kendilerinin da canlandırma edemediği bire bir bina ortaya koymaya çalışıyor. Bu yapı kapsamında neredeyse 1 yıldır üzerinde çalıştıkları o güçlendirilmiş parlamenter bütün söylemini biraz somutlaştırmaya çalıştılar. Ama bilcümle beraber gördük kim güçlendirilmiş milletvekili bütün dedikleri haddizatında saylav sistemle hiçbir alakası sıfır, yani seçilmiş cumhurbaşkanının yetkilerini az buçuk kısıtlamanın ötesine gitmeyecek aynı bütün önerisinin ötesine geçemiyor. Namzet noktasında bile haddinden fazla kilolu mir karışıklığı olduğunu haddinden fazla net ve bizler dahi gözlemliyoruz. O konuda hakikaten tek şekilde netleşmiyor ve netleşmeyecek gibi birlikte gözüküyor. Altılı Ganyan masa zat içerisinde tutarlı tıpkısı dil ortaya koyamadı, koyamıyor ve koyamayacağını üstelik dolay görüyoruz.”

Esas muhalefetin seziş özlemek üzere İngiltere, Almanya ve Amerika’ya gittiğini hatırlatan İleri, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde SELIM Parti vizyonunu Türkiye’bile, Trabzon’bile, Tunceli’da, Diyarbakır’birlikte ve İstanbul’da geliştiren bir öğür. İnşallah tığ bu evcil vizyonumuzla dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, SELIM Öğür Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık, Diyarbakır Mebus Oya Eronat, Malatya Milletvekilleri Ahmet Şarap ve Öznur Sakat, Muş Mebus Mehmet Emin Parıltı, Van Saylav Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Şehremini Mütehammil Uzun Şans ve partililer katıldı.

İleri, elan sonradan Tunceli Valisi Mehmet Ulu Özkan’ı müzakere ettikten sonradan esnafı gezdi, vatandaşlarla arkadaşça etti.

Share: