HAMİLE RABİA’YI ÖLDÜREN EŞİ: EREK GÖZETMEDEN SAĞA SOLA DAĞ ETTİM

ISPARTA’üstelik 2 maaş yüklü eşi Rabia Yılmaz’ı (27) tabanca ile öldürüp, kayınvalidesi Ayfer Aydınlı’yı yaraladığı iddiasıyla mevkuf yargılanan Ayhan Yılmaz (42), “Ürkütmek maksadıyla yanımda getirdiğim silahı çekip, amaç gözetmeden sağa sola zehir ettim. Birçok el kötü ettim, eşime denk geldi mi bilmiyorum. Kayınvalidem hariç kaçınca ben dahi arkasından koşup, evden çıktım” dedi.

Olay, 21 Haziran’de Hızırbey Mahallesi’nde meydana geldi. Ayhan Yılmaz, 2 aylık aylı eşi Rabia Yılmaz ile konuşmak üzere onun annesinin evine gitti. Burada sâdır kavgada Ayhan Yılmayan, eşine tabanca ile keskin yazar, kaçtı. Rabia Yılmayan ile karnındaki bebek hayatını kaybetti. Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı üstelik başını sıyıran kurşunla yaralandı. 15 ve 18 Haziran’dahi için uzaklaştırma kararları verilen Ayhan Yılmayan ise 1 periyot bilahare polise teyit olup, tutuklandı.

4 SUÇTAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Isparta 1. Güç Ceza Mahkemesi’nde üzerine ‘tasarlayarak eşini öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘ateşli silah transfer kanuna muhalefet’ suçlarından ağırlaştırılmış mevcudiyet boyu hapis cezası istemiyle sevgili açılan Ayhan Yılmaz, ilk defa hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Rabia Yılmayan’ın annesi Ayfer Aydınlı, babası Bilgi Felek, ağabeyi Taner Talih, taraf avukatları ve mevkuf maznun Ayhan Yılmaz katıldı. Müvekkillerinin kalabalık karşısında kendisini yeterince ifade edemediğini belirten sanık avukatları, olayın basında kayran bulması sonucu davanın seyri ve suçun özendirilmesi hususunu hatırlatıp, mecbur müdrike rica etti. Heyet, bu talebi oybirliği ile reddetti.

‘ARAMIZA KAYINVALİDEM GİRDİ’

Sanık Ayhan Yılmaz, ölen eşi Rabia Yılmayan ile 6 yıldır gelişigüzel olduklarını ve Nisan 2022’de evlendiklerini belirterek, “Eşimle birbirimizi seviyorduk. Aramızda hiçbir dava yoktu. Onun amacıyla yekpare akrabalarımla bağımı kopardım. Ancak aramıza kayınvalidem girdi. Bizim huzurumuzu bozdu. Kayınvalidem ve eşim sonsuz beni gözdağı valör arkaç geldi. ‘Seni öldüreceğiz, ortadan kaldıracağız, senin buradan kimsen yok, seni yaşatmayacağız’ diye tehditlerde bulunuyorlardı. Nisan ayının 4’ünde resmi nikah kıydık ama tehditler benzeri türlü sona ermedi. 13 Mayıs tarihinde eşimin yüklü olduğunu öğrendik. Ana sorunlar artık başladı. Esbak eşimden çocuğum olmamıştı. Rahmetlik eşimle bile 6 yıldır beraber olmamız ve hiçbir veladet arama tedbiri uygulamamamıza rağmen çocuğum olmuyordu. Eşim hamile kalınca kayınvalidem ‘Bu bala senden değil. Sen şüphesiz erkeksin? Bırak kızımı’ gibi sözler söylüyor, gururumu incitiyordu. 15 Haziran ve 18 Haziran tarihlerinde hakkımda tenkil kararı çıkınca eşimin kaldığı eve ve kişi evime yaklaşamıyordum” dedi.

‘HEDEF GÖZETMEDEN SAĞA SOLA KESKIN ETTİM’

Olay günü Rabia Yılmayan ile konuşmak için kayınvalidesi komşuda olduğu tam, balkondan tırmanarak yürek girip beklemeye başladığını anlatan Yılmayan, “Benzeri müddet bekledikten sonradan eşim ile annesi eve geldi. Mağaza girişinde karşılaştık. Kayınvalidem yine tehditlere ve hakaretlere başladı. Müzakere fırsatı bulamadım. Oynatmak için yanımda getirdiğim silahı çekip, tasavvur gözetmeden sağa sola kötü ettim. Kaç halk zehir ettim, eşime denk geldi mi bilmiyorum. Kayınvalidem dışarı kaçınca ben üstelik peşinden koşup, evden çıktım” diyerek konuştu.

ANNE: SANIK BIBER DOLMASI SÖYLÜYOR

Rabia Yılmaz’ın annesi Ayfer Aydınlı, kızı ile sanığın bire bir süredir bu arada yaşadıklarını, kendisinin bu beraberliğe karşı çıktığını fakat sanığın rapor ettiği kabil hangi benzeri tehditte bulunduğunu hangi de taşlama ettiğini, Ayhan Yılmaz’ın domates dolmasi söylediğini belirtti. Murafaa başkanı, “Kızınızın ötekisi ile ilişkisi olduğu yönündeki iddialara ne diyeceksiniz” sorusu üzerine, Ayfer Aydınlı, “Kızım Ayhan ile beraber olmadan ilk biri ile görüşüyordu. Bilahare evlenince bu pazar bitti” cevabını verdi.

FETÜSE DNA TESTİ YAPILACAK

Sanık avukatlarının talebi sonrası mahkeme heyeti, ölen fetüs ile Ayhan Yılmaz’dan örnek alınıp, DNA testi yapılmasına karar verdi. Gök Bilimi ayrıca Rabia Yılmaz ile annesine ilişik dijital materyallerin incelenmesine, tanıkların dinlenmesine ve Ayhan Yılmayan’ın alıkonulma halinin devamına değişmeyen vererek, duruşmayı 28 Küçük Ay 2023’e erteledi.

Duruşma sonrası adliye çıkışında izah fail müddei vekili Erol Taslak, “Her sanık kabil kımıldatma unsurlarından anlamak üzere bire bir vesile kurduğunu gördük. Elbette bunu duruşma heyeti araştıracaktır. Sanığın en okkalı şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Anne Ayfer Aydınlı da “Cenabıhak hiçbir anaya bu acıyı yaşatmasın. Bu adamın bildirme tehlikeli cezayı almasını istiyorum” diye gözyaşı döktü.

Share: