Bodrum’da teşrinisani ayında deniz keyfi

Türkiye’nin bir nice şehri sonbaharı kâh şehirleri ise kışı yaşarken, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yazdan kalma eyyam yaşanıyor. Yunak havanın 27 dereceyi, bahir suyu sıcaklığının ise 25 dereceyi bulmasıyla ilçede yaşayanlar, biraz domestik ve ecnebi seyyah Son Teşrin ayında denizin, kumun ve güneşin tadını çıkardı.

Türkiye’de sonbaharın yaşanması ve kâh şehirlerin kışa girdiği Kasım ayında Bodrum’bile ise yazdan kalma eyyam yaşanıyor. Bir Nice şehirde sobaların yandığı, kaloriferlerin çalıştığı ve kışlık kıyafetlerin çıktığı günlerde Bodrum’bile ise vatandaşlar denize girerek güneşleniyor. 4 mevsimin bir arada yaşandığı Bodrum sabahları sonbaharı, öğlenleri alfabe, akşamları ise kışı yaşıyor. Bir Nice vatandaş ise öğlen abes vakitlerini Kasım ayında denize girerek değerlendiriyor. Alelhusus Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Bitez ve Bodrum’un başka koylarından denize giren vatandaşların birlikte güneşlenen, reviş işleyen ve sahilde tezkere okuyanlar sıcak havanın tadını doyasıya çıkarıyor.

Denize giren vatandaşlar Bodrum’da havanın her daim güzel olduğunu belirterek, “Bodrum’birlikte değme sezon denize giriliyor. Sadece saat aralığı değişiyor. 11.00 ile 17.00 arasında denize giriliyor. Bu saat aralığı da bize yetiyor. Deniz çokça saf ve yunak, gelgel birlikte adamakıllı, denize girerek vaktimizi değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandılar. – MUĞLA

Share: