Firez ve Turizm Bakanı Ersoy, İzmir’de gençlerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin hem seyyah sayısında hem de gelirinde haddinden fazla çabuk büyüyerek denk mevki konumuna geldiğini söyledi.

Ersoy, Alsancak Garı’nda düzenlenen İzmir Deneyimsizlik Buluşması’nda edimsel konulara ait değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ersoy, siyasete ilişkin gençlerin sorularının kendisini umutlandırdığını, sevindirdiğini söyleyerek, “Sizin bize sorularınızın olması, beklentilerinizin olması beni umutlandırıyor. Sizler bizden talep edeceksiniz ki tığ ateş parçası olacağız, daha bile motive olacağız, daha çok çalışacağız. Size kendimizi ispat etmek için daha da faal olacağız. O açıdan bu tabela beni mutlu ediyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizmin bu dolaşma önemli sektörler arasında olduğunu açıklamasıyla, sektörde çok dokunaklı yatırımların yapıldığına belen fail Ersoy, eskimemiş yatırım alanları açıldığını kaydetti.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizmde haddinden fazla ağırbaşlı bir noktaya geldiğine ve öbek atladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye turizmde çıktı bir dal ligde, en son ligde yarışıyor. Bunu üstelik yaparken rakiplerinden haddinden fazla elan hızlı büyüyor. Hem gezgin sayısında hızlı büyüyor hem gelir açısından çokça acul büyüyor. O açıdan birlikte denk tıpkı talih haline aldık. Elbette bunu yaparken bizi rakiplerimizden ayrıştıran, bizim farklılıklarımızı ortaya çıkaran yeryüzü kebir molekül firez ve sanatımız. Seçme ülkenin kültürü ve sanatı onu rakiplerinden ayrıştıran noktaları. Tığ firez ve sanatımıza da yatırım yapmalıyız. Oradaki potansiyelimizi, zenginliğimizi dolay plana çıkarmalıyız ve rakiplerimizden ayrışarak elan nitelikli turistleri çeken çekim noktaları haline gelmemiz geçişsiz. Ekin ve sanatla turizmdeki birliğimizi ve gelirimizi artırmalıyız. Elde ettiğimiz geliri dahi kültür ve sanata aktararak firez ve sanatımızın elan hızlı gelişmesini, kültür ekonomisinin daha aceleci büyümesini sağlamamız geçişsiz. Bu döngüyü, ekosistemi çokça gani kurduk. Çokça üstelik çabuk geliştiriyoruz.”

Türkiye’nin gelişmesi üzere gençlerin haddinden fazla hevesli olması gerektiğinin altını çizen Ersoy, “Türkiye vizyonunu 28 Ilk Teşrin itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladılar. Bu kapsamda ülkemiz uran olsun, ticaret olsun, uygulayım bilimi olsun, defans uran olsun, ekin olsun, tekellüm olsun, turizm olsun bir nice noktada Asır Vizyonlarını ortaya koymaya başladı. Bunların ilki de 29 Ekim’de açtığımız Togg fabrikası ve banttan sâdır geçmiş yerli araçlarımız. Bunun kabilinden yüzyılın ihtiyacı olan, gerekliliği olan birçok üretimi, bir nice önceliği ülkemiz dünyaya örnek olacak şekilde üretecek.” dedi.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin bir nice alanda avangart ülkeler beyninde kayran aldığını ve alacağını, dünyanın sunma balaban 10 ekonomisi arasına gireceğini, bunları yapmak üzere dahi gençlerin vizyonuna, azmine, çalışkanlığına gerekseme duyulduğunu tabir etti.

Konuşmanın ardından İzmir Bilgisizlik Buluşması basına ilişkin bitmeme etti.

Share: