Ferdî mail adresinden resmi doküman gönderen İngiltere İçişleri Bakanı Braverman görevinden incizap etti: Ayrımsız hata yaptım, sorumluluğu kabul ediyorum

İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın 43 periyot evvel atadığı İçişleri Bakanı olan Braverman görevini bıraktığını duyurdu. Braverman, Twitter’dan paylaştığı ricat mektubunda, şahsi e-postasını kullanarak resmi aynı vesika gönderdiğini ve kuralları beceri namına ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

Böylece Braverman, 1834’te 30 dönüş bilahare görevi bırakan 1. Wellington Dükü Arthur Wellesley’den sonradan yer gelişmemiş müddet görevde küsurat içişleri bakanı oldu.

“KİŞİSEL MAİL ADRESİMDEN RESMİ DOKÜMAN GÖNDERDİM”

Braverman, açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı: “Zaman er saatlerde, siyasa katılımının ayrımsız parçası kendisine ve göçle ilgili hükümetin politikasına destek dercetmek için şahsi e-postamdan parlamentodaki inanılır tıpkı meslektaşıma resmi tıpkı doküman gönderdim. Bu beceri ayrımsız duraç ihlali yapılanma ediyor. Bildiğiniz kadar, vesika yakında yayınlanacak göçle ilişkin tıpkısı Bakanlar Kurulu yazısı taslağıydı. Büyük bir kısmıyla ilgili filhakika milletvekillerine hikmet verilmişti. Yine da görevi bırakmam akıllıca olur.”

“HATAMIN SORUMLULUĞUNU AKSEPTANS EDİYORUM”

Hatasını ayırt kırat etmez bunu birden resmi kanallara bildirdiğini tamlayan Braverman, İçişleri Bakanı kendisine konumu itibarıyla yapılacak bildirme doğru şeyin incizap etmesi olduğunu kaydetti. Suella Braverman, “Günah yapmamış kadar girişmek, yaptığımızı dizge göremiyormuş üzere beklemek ve her şeyin büyülü şekilde düzeleceğini korumak kısık benzeri politika değildir. Bire Bir sorumluluk yaptım, sorumluluğu akseptans ediyorum ve istifa ediyorum.” ifadesine yer verdi.

Mektubunda, antrparantez, Truss hükümetinin gidişatı karşı endişeleri olduğunu vurgulayan Braverman, hükümetin seçmenlere vaatlerini adına getirmediği değerlendirmesinde bulundu. Braverman, 13 Gücük Ay 2020’den İçişleri Bakanı olarak atandığı 6 Eylül tarihine büyüklüğünde İngiltere Başsavcısı olarak fariza yapmıştı.

YERİNE ATANAN İSİM BELLİ OLDU

Başbakan Truss’ın, 14 Ekim’bile görevden aldığı Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng birlikte 38 dönme bu görevde kalmıştı. Öte yandan Braverman’ın hesabına, Grant Shapps getirildi.

Share: