İran tabiiyetli 5 şüphelinin vücudundan 683 kapsül metal imdi

Erzurum’da planlı operasyonda, vücutlarından 6 kilo 955 gram ağırlığında 683 kapsül mızrap çıkan İran tabiiyetli 5 zanlı tutuklandı.

İl Itimat Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Savaş Şubesi ekipleri, mağrip illerine eroin nakli eden dirilik ve araçlara müteveccih çalışmaları kapsamında Erzurum- Erzincan karaca uğrunda uygulama gerçekleştirdi.

Bu çerçevede tıpkı otomobilde durumlarından şüphelenilen ve araçlarında yapılan aramada çantalarından “tokluk hissi veren” ve “çöz temizleyici” ilaçlar sâdır İran uyruklu Mehdı B, Mılad F. ve Sıraus G. gözaltına alınarak hastaneye götürüldü.

Çekilen röntgen filmlerinde şüphelilerin vücutlarında 62 kapsül eroin ve 210 kapsül afyon sakızı olduğu belirleme edildi.

İç organlarının her tarafına yayıldığı belirlendi

Röntgen çekimlerinde maden kapsüllerinin şüphelilerin az daha iç organlarının seçme tarafına yayıldığı belirlendi.

Doktor ve polis güçleri, vücutta tek seferde bu büyüklüğünde gebe miktarda maden görmenin şaşkınlığını yaşadı.

Gözetim altına alınan ve röntgenleri çekilen şüphelilerin vücudundan parça parça “dışkılama” yöntemi ile uyuşturucular çıkarıldı.

Zanlıların hastanedeki işlemleri sürerken Uyuşturucu Suçlarla Savaşım Şubesi ekiplerinin maharet ve fiziksel takiplerinde, aynı yöntemle esasen aynı güzergahtan esrar götürüleceği bilgisi alındı.

Bunun üzerine aplikasyon noktasında durdurulan ayrımsız otobüste, koltukta yerleşme şekilleri ile çözme ve hareketlerinden şüphelenilen İran uyruklu Masoud T. ve Soleman O. gözaltına alınıp hastaneye götürüldü.

Vücuda maden sokma yöntemi şaşırttı

Yapılan kontrollerde ve röntgen çekimlerinde, şüphelilerin vücutlarından 411 kapsül afyon sakızı olduğu belirlendi.

İlk operasyonda ve ikinci operasyonda yakalanan zanlıların, uyuşturucuları bugüne büyüklüğünde rastlanılmayan “kolonoskopi” yöntemiyle vücutlarına soktukları değerlendirildi.

Şüpheliler sayrılarevi kontrollerinde ise vücutlarına uyuşturucunun baygınken konulduğunu ve ne kadar miktarda uyuşturucunun vücutlarına doldurulduğunu bilmediklerini sav etti.

Doktor nezaretinde 5 aktarılma süren “dışkılama” yöntemiyle vücutlarından 6 kilo 955 gram ağırlığında 683 kapsül metal çıkartılan 5 ibret, emniyete götürüldü.

Buradaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.



Share: