Türkiye Velespit Şampiyonası 7. Adım Puanlı Defa Yarışları yarın Kırıkkale’de başlıyor

Kırıkkale Valiliği himayesinde, Türkiye Velespit Federasyonu vasıtasıyla düzenlenecek Türkiye Derrace Şampiyonası 7. Girişim Puanlı Kere Yarışları, ferda zinde rical 96 kilometre defa yarışıyla başlayacak.

Valilikten yapılan açıklamaya bakarak, Türkiye Velespit Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, beraberindeki beceri yıldız bilimi ve federasyon bünyesindeki 10 çifttekerci, Ilbay Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ülfet etti.

Ziyarette, sporcularla benzeri süre arkadaşça eden Tekbıyıkoğlu, istekli bisikletçileri Kırıkkale’de görmekten duyduğu memnuniyeti tabir ederek, yarışmacılara başarılar diledi.

Tekbıyıkoğlu, bu organizasyonu Kırıkkale’da rastgele yıl gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, hazırlıkların eksiksiz kendisine yapılması halinde ise uluslararası tıpkısı yarışmanın Kırıkkale’bile hanay bulacağını bildirdi.

Kırıkkale’nin 43 ilin geçiş güzergahında mevcut, bir nice saf güzelliği, manevi durakları ve tarihi eserleriyle gezip görülebilecek tıpkısı site olduğunu aktaran Tekbıyıkoğlu, “Türkiye’nin her yerinden ati sporcuları, takımları, basın mensubu arkadaşları, sporseverleri, çiftteker tutkunlarını şehrimizde ağırlayacağız. Dünyada balaban arzu gören organizasyonlar haline mevrut bisiklet turlarının, düzenlendikleri şehrin tabii ve kültürel değerlerini tanıtımında şişman katkı sağladığı aşikardır. Hem velespit sporunun teşviki ve sevdirilmesi hem üstelik ilimize heybetli katkıları olacak bu organizasyonları desteklemeye herhangi bir ahit bitmeme edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üç dolaşma sürecek ve 420 sporcunun katılacağı 7. Etap Puanlı Posta Yarışları kapsamında, yarın saat 08.30’da tendürüst rical 96 kilometre, 13.30’da 17 yaş altı erkekler 75 kilometre, 16.30’da 15 yaş altı erkekler 58 kilometre yarışları yapılacak.

Organizasyonda 24 Ilkgüz Cumartesi günü saat 08.30’da master erkekler 96 kilometre, 12.30’da genç-17 yaş altı kızlar 75 kilometre, 15.30’da 15 gözyaşı şeş kızlar 58 kilometre, 25 Eylül Aksata haset ise saat 08.30’da kriteryum yarışları koşulacak.

Share: