Trabzon’da sedef hastalığı tedavisi tamamlanan güre 4 yılın peşi sıra sağlığına kavuştu

Trabzon’da sedef hastalığı tedavisi başarıyla tamamlanan 25 yaşındaki Orçin Eminağaoğlu, 4 yılın ardında sağlığına kavuşarak normal yaşantısına döndü.

Karadeniz Beceri Üniversitesi’nden (KTÜ) yapılan açıklamaya göre, 4 yıldır sedef hastalığıyla uğraş eden Eminağaoğlu, yaralarının artması üzerine KTÜ Farabi Hastanesi Kap ve Zührevi Emraz Servisi’ne başvurdu.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Baykal Selçuk marifetiyle yapılan değerlendirmede, Eminağaoğlu’nun hastalığının biberli seviyede olduğu tespit edildi.

Yaklaşık aynı sene kullanılmamış soy sop tedavi yöntemlerinden olan biyolojik casus uygulanan Eminağaoğlu’nun yaraları iyileşti.

Selçuk, hastalığın alelumum er yetişkinlikte ve gençlikte görüldüğünü belirterek, “Çoğu hastada cildin sadece beş altı bölgesi etkilenir. Okkalı vakalarda ise çor vücudun nazik aynı bölümünü kaplayabilir.” ifadelerini kullandı.

Hastalık boyunca oluşan beyaz zehir kepekli yaraların giderek iyileşebildiğini vurgulayan Selçuk, şu değerlendirmede bulundu:

“Çor geçici değildir, stres ve enfeksiyonlar, hastalığın gelişiminde ve alevlenmesinde balaban meydan cirim. sedef hastalığı elden deriyi değil, eklemleri da etkileyebilir. Mafsal ağrılarına ve hasara yol açabilir. Bu nedenle er tanılama ve tedavisi önemlidir. Tedavisinde, topikal krem tedavileri, çırağ tedavisi, sistemik tedaviler ve dirim bilimsel ajanlar kullanılabilir. Bu hastamızda olduğu kadar özellikle biyolojik ajanların tedaviye girmesi ile yaralarda az daha umum salah sağlanmakta ve bu düzelme sürdürülebilir olmaktadır.”

Eminağaoğlu ise otama sonucu yaralarının iyileşmesinden kontekst mutlu olduğunun altını çizerek, duygularını şöyle dile getirdi:

“Hastalığım askerlik sürecinde başladı. Çokça vahim şekilde geçiriyordum, sosyal hayatımı ve giyimimi etkiliyordu. İyileştikten sonra ilk defa bu yaz güdük kollu tişört giyebildim. Kendimi hem ruh bilimsel hem birlikte keyif açısından çok bol hissediyorum. Bu hastalığı olanlar banko erken dönemde tıpkısı dermatoloğa başvursunlar. Ego, hastalığım ciddileştikten sonradan dermatoloğa başvurdum. Bir Nice değişik otama yöntemi önerenler oldu. Kesinlikle bu nev tedavilerden uzak durulsun. Ben uzman dermatologlar sebebiyle felah buldum.”

Share: