Kırklareli’nde 1910 yılından beri kurulan Pavli Panayırı ferda 112. defa misafirlerini ağırlayacak

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde Şehriyâr II. Abdülhamit’in fermanı ile 1910 yılında kurulmaya başlanan Pavli Panayırı yarın 112. misil kurulacak.

Türkiye’nin en bozuk, Trakya’nın ayakta kalan tek panayırı olma özelliğini taşıyan Pavli için kavrayışsız tadat başladı.

Panayır, özellikle nahiye insanlarının eğlenmesi, kaynaşması ve hasat ettikleri ürünlerini satabilmeleri için rastgele sene heyecanla bekleniyor.

Panayıra katılanlar, ayrımlı ürünlerin satıldığı tezgahları gezip mütenevvi eğlencelere katılarak tıpkısı asrı geçkin etkinliğe tanıklık ediyor.

Panayır zamanı kaymakamlık nüfusu 50 kattan fazla artıyor

Pehlivanköy Belediye Reisi Hüseyin Açıkel, AA muhabirine, erte gerçekleşecek ve 11 Eylül’e kadar sürecek panayıra kamu vatandaşları çağırma etti.

Panayırın 2 bin nüfuslu ilçelerine değer kattığını tabir eden Açıkel, panayır bir zamanlar nüfusun günlük 150 binlere çıktığını anlattı.

Bölge halkı namına çokça coşkulu olduklarını vurgulayan Açıkel, “Panayırımız çabucak Trakya’ya değil, tekmil Türkiye’ye hitap etmektedir. Panayırımıza aynı gelen gelişigüzel sene katılmak amacıyla heyecanla bekliyor.” diye niteleyerek konuştu.

Yöre halkı konaklamalarını römorklarda yapıyor

Ergene Nehri kenarında zarfında iri bir lunapark, satışların yapıldığı tezgahlar, vazıh gelgel lokantalarının bulunduğu panayırın tamamını gitmek isteyen dolay halkı, konaklamalarını römorklarda yapıyor.

Yöre halkı yıl süresince hazırladıkları yerel yiyecekler ve giyim eşyalarını panayır alanında satışa sunarken, akşam saatlerinde ise römork çevrelerinde doyasıya eğleniyor.

Renkli görüntülere manzara olan panayırda Tahkiye vatandaşlar, kendilerine başmaklık canlılık anlayışlarıyla panayırın coşku ayağını hayatiyetli tutuyor.

Büyük tıpkı alanda kurulan lunapark ve değişik ürünlerin satıldığı tezgahları gezip türlü eğlencelere katılanlar, benzeri asırlık etkinliğe şahitlik ediyor.

Share: