‘Kazanmayı Bilici Çiftçi’ projesi eğitimleri Eskişehir’de başladı

‘Kazanmayı Alim Fellah’ projesi eğitimleri Eskişehir’dahi başladı

MAY Döl Ayraç Müdürü Selcan Şenol: “2022 ve 2023yılında averaj bin çiftçiye ulaşmayı hedefliyoruz”

ESKİŞEHİR Hibrit Günebakan, Hibrit Akdarı, Pamuk, Zihayat Fasulye, Sanayi Domatesi ve Tatlı Mısır türlerinde Türkiye’nin önde gelen döl ıslahçısı ve müstahsil firmalarından MAY Soy Sop, hazırladığı ‘Kazanmayı Bilen Maraba’ projesi ile çiftçi eğitimlerini Eskişehir’den başlattı. Marka Müdürü Selcan Şenol, “2022-23 istihsal sezonunda ortalama bin çiftçiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

1978 yılından beri göveri, toprak ve uran bitkileri tohumluklarının Ar-Ge’si, üretimi, yurtiçi-yurtdışı pazarlaması ve satışı konularında faaliyetlerini sürdüren, Türkiye’nin geçmiş özel sulp firması MAY Çocuk, hazırladığı proje ile çiftçilerin zirai üretimde finansal süreçlerin yönetilmesi konusunda ve istihsal süreçlerinde beceri destek eğitimlerini çiftçilere sunuyor. 2022 yılının önceki buluşmasının Eskişehir’de gerçekleştirildiği eğitime, çiftçiler pahal bent gösterdi. Eğitimci Melik Turgut ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyen Prof. Dr. Bülent Özekici’nin konuşmacı yerine katıldığı etkinlikte, fasıl çerçevesinde yapılabilecek yatırımlar, finans yönetimi için bilgiler ile zirai üretimde verimliliği artırmaya müteveccih Etkili Sulama ve Gübreleme uygulamaları karşı bilgiler verildi.

“2022 ve 2023yılında ortalama bin çiftçiye ulaşmayı hedefliyoruz”

2022-23 istihsal sezonu içre bin kadar çiftçiye idrak hedefiyle akım ettiklerini belirten MAY Tohum Marka Müdürü Selcan Şenol, “Zaman burada Kazanmayı Alim Maraba projesi amacıyla bire bir araya geldik. MAY Çocuk ailesi olarak var olduğumuz günden bu yana daim gelişime envestisman yapıyoruz. 40 yılı fazla tecrübemizle mıhlı ve zihayat tıpkısı gelecek üzere çabalıyoruz. Bu noktada sadece işimizi geliştirmekle kalmıyor, ülke tarımının kalkınması ve sürdürülebilir aynı tarım üzere çiftçilerin birlikte gelişimine yardım sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Bunu kurumsal sorumluluğumuz adına görüyoruz. Sürekli aksiyon vizyonuyla hayata geçirdiğimiz Kazanmayı Bilen Fellah Projemiz, herhangi bir geçen sene zorlaşan konuşu ve çevresel şartlarda, minimumum alandan azami verimi ve ocakçı elde etmelerine yardım sağlayacak finansal hile süreçleri ile ilgilendiren eğitimleri, istihsal süreçlerinde elan erdemli başarım amacıyla teknik destek sağlayacak eğitimleri barındıran hususi bire bir proje. Bu proje çerçevesinde 2022 yılı fiktif ile Türkiye’birlikte 4 ayrımlı şehirde çiftlerimizle benzeri araya geleceğiz. Projemizin geçmiş ayağında Eskişehir’deyiz. 2022 ve 2023yılında sayı farkı bin çiftçiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“Üreticimize para yönetimlerini lacerem yapacaklarını anlatacağız”

Eğitime katılan üreticiye para yönetimi üzerine bilgiler verileceğini tamlayan MAY Soy Sop Koca Müdürü Abdullah Çıpa ise, şu ifadeleri kullandı:

“Zaman MAY Döl adına Eskişehir’deyiz. Özellikle Eskişehir’da bulunan üyelerimize, hisse senedi ortaklarımıza Kazanmayı Alim Fellah Projesi’nde, maliyetlerini, gelirlerini, yani kazançlarını, elan filhakika mülk yönetimlerini elbette yapacaklarını anlatacağız. MAY Evlat yerine 45 yıldır, sektörde soy sop yatırımcısı kendisine üretim, Ar-Ge, satış pazarlama faaliyetleri yürütmekteyiz. Faaliyetlerimizi takkadak Türkiye’da değil, arsıulusal arenada dahi hem üretim hem koca pazarlama faaliyetleri olarak bitmeme etmekte. Eskişehir’birlikte üreticilerimize, alelhusus mısır ve gündöndü, ayrıca sebze türlerinin üretiminde gelirlerini pekâlâ arttıracakları konusunda hikmet aktarmaya çalışacağız. Ayrıca sulama ve gübreleme konularında, beceri anlamda bilgileri öğretim üyesi akademisyen hocalarımızla alay malay onlara vermeye çalışacağız.”

Share: