İlkokul öğrencilerine dikme sevgisi tiyatroyla aşılanacak

Trabzon Oran Tiyatrosu (TDT) vasıtasıyla hazırlanan “Birçok Tilki Kaç” oyunuyla kısaca 40 bin ilkokul öğrencisine ongun ve orman sevgisi aşılanacak.

Orman Umumi Müdürlüğü (OGM) ile Mehabet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DT) beyninde yapılan protokol kapsamında çocuklarda ilkokul çağından itibaren belde bilinci oluşturmak, doğayı yatışmak ve fidan dikmenin önemini ikna etmek amacıyla TDT vasıtasıyla hazırlanan “Birçok Tilki Birçok” oyununun prömiyeri, Haluk Ongan Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Jean birlikte La Fontaine’nin yazdığı, Nurullah Kalkan’ın çevirisini yaptığı, dekor tasarımı Büşra Eroğlu Ziyalı, kostüm tasarımı Gökçe Şener, çerağ tasarımı Nihat Baharat, müziği Salih Kerem Memişoğlu ve koreografisi ise Köksal Ünal’a ait oyunu, TDT Müdürü Elvan Saliha Karahasan yönetti.

Mahir Elvan, Sıla Ömeroğlu, Üstün Gürbüzlü, Burhan Kurt, Oğuzhan Asak, Akpelin Beğendi, Durulcan Kumarhane, Su Hatipoğlu, Elif Epcimoğlu, Dilan Serinyel, Ensar Kaplan, Göknur Bozuk, Ebru Karahasan, Ayşe Natır, Mısır Yasemini Nalçacıoğlu ve Aybüke Yılmayan Aldanmaz’un tumturak aldığı oyunda, arslan, tilki, tavşan, karga, orak böceği kadar hayvanat üzerinden tabiat ve mekân esirgeme bilinci ile iyiliğin önemi anlatıldı.

Müzikal gösterilerin de sunulduğu oyunu izleyen öğrencilerin iyice koridor geçirdiği görüldü.

TDT Müdürü Karahasan, oyunun böylece, bakir sezona özel tıpkı gelişim birliğiyle başladıklarını belirterek, böylesine önemli tıpkı projede görev aldıkları için balaban bahtiyarlık yaşadıklarını söyledi.

“Öğrencilerimizde belde bilinci oluşmasına ulama sağlayacağız”

Oyunu izleyen Trabzon Orman Toprak Müdürü Sakıncasız Yılmaz, AA muhabirine, geleceğin teminatı olan bala ve gençlere kasaba ve huy bilinci etkilemek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak için fena hâlde ayrımsız aksiyon birliğinin hayata geçirildiğini vurguladı.

Çocuklarda ilkokul çağından itibaren kasaba bilinci oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmayan, “İlk gösterimi zaman yapılan oyunumuz mevsim boyunca bitmeme edecek ve yaklaşık 40 bin öğrencimizde yer bilinci oluşmasına katkı sağlayacağız. Temas çocuğun, geleceğin tıpkısı fidanı olduğunu gördüğümüz üzere onların henüz duyar ve daha bilinçli yetişmeleri için katkı sağlamaya çalışıyoruz.” diyerek konuştu.

Yılmayan, projenin ilk etapta hemen Trabzon’da uygulanacağını, gerekseme duyulması halinde Bölge Müdürlüğü bünyesindeki sair illerde dahi oyunun sahnelenebileceğini kaydetti.

İlkokul 4. dershane öğrencisi Emine Sıra Başbuğ, oyunun çokça evire çevire olduğunu belirterek, doğayı korumayı öğrendiklerini söyledi.

Azra Kübra Eren dahi tiyatro sayesinde yeşili korumayı ve sevmenin önemini anladığını dile getirdi.



Share: