1915 Çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Çelik Güreşçi Köprüsü Ödülü verildi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) idaresinde DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Bina Merkezi ortaklığı tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu global değerlendirmelerde armağan almayı sürdürüyor.

Dev proje, Avrupa Strüktürel Polat Birliği (ECCS) vasıtasıyla, günümüzün çağdaş köprülerinde çelik kullanımının yöre planda tutulmasını kamçılamak için temas iki yılda bire bir verilen Avrupa Çelik Güreşçi Köprüsü Ödülü’ne layık bulundu. Seçici jüri aracılığıyla yapılan değerlendirmelerde 1915 Çanakkale Köprüsü, Ün Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’ne kardeş bir yapı ve bölgenin bakir sembolü olarak tanımlandı.

2023 metrelik mutedil açıklığıyla “dünyanın yer tafsilatlı orta açıklıklı asma köprüsü” ve 334 metre tepe noktasıyla “dünyanın en faziletli kuleli muallak köprüsü” unvanına erbap 1915 Çanakkale Köprüsü, Avrupa Strüktürel Çelik Birliği aracılığıyla çağcıl mega mühendisliğin eke tıpkı örneği olarak adlandırıldı.

Proje, esmer yolu ve demir yolu köprüleri kategorisinde Avrupa’nın en iyisi seçildi.

Jürinin yaptığı değerlendirmede, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan güreşçi köprüsü, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’ne ahi kendisine görülürken, ayrımsız zamanda bölgenin eskimemiş sembolü kendisine anıldı.

Jüri üyelerinden, ECCS’nin önce avrat yönetim kurulu üyesi, önceki avrat başkanı olan, Prof. Dr. Nesrin Koruyucu Tiryakioğlu ihsan ile ilişkin yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu.

“1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki kuvvetli rüzgarlara ve sarsıntı risklerine dayanıklı şekilde inşa edildi. Bu mega mühendislik yapısı, mimari açıdan de balaban gusto topladı. Dört yıllık rekor sürede inşaatı tamamlanan asık köprüde, yapıya akıllıca yüksek dayanabilen çelik kullanımı, operasyonların henüz aceleci, sağlam ve dayanıklı yürütülmesini sağladı. 1915 Çanakkale Köprüsü günümüzün çağdaş polat yapıları üzere varlıklı yeknesak oluşturuyor.”

1915 Çanakkale Köprüsü’nde adisyon tutmadı!

 

Cumhurbaşkanlığı Çiftteker Turu’nda 1915 Çanakkale Köprüsü tanıtılacak

 

1915 Çanakkale Köprüsü’nde ücretli geçişler başladı

 

Share: